základní část, 24. kolo
20.02.2009 20:45 CET
3 : 0
(2:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - Roda JC 3:0

Vitesse zvládlo další zápas a jejich spanilá jízda pokračuje. Tentokrát dokázalo vyhrát na domácí půdě proti sestupem ohrožené Rodě 3:0.

Vstup do utkání patřil jednoznačně domácímu favoritovi. Ten se do první velké šance dostal v 16. minutě zásluhou Dalibora Stefanoviče. Ten využil velkou chybu hostujícího brankáře Brama Castra a jednoduše poslal domácí do brzkého vedení. Uběhli necelé tři minuty a pro domácí barvy to bylo ještě mnohem lepší. Nicky Hofs se postavil k volnému kopu a namířil jej přímo na volného Sébastiena Sansoniho, který svou pohotovou ranou zvýšil na 2:0.

Teprve po půl hodině hry o sobě dali vědět i hostující hráči. K míči se dostal zcela osamocen Andres Oper a svou střelou výrazně vyzkoušel pozornost domácí jedničky mezi tyčemi Pieta Velthuizena. Poločas skončil jednoznačně lépe pro domácí barvy. Do toho druhého šli hosté s cílem snížil a popřípadě vyrovnat utkání.

Tento cíl chtěl co nejrychleji naplnit Kris De Wree. Ten svou hlavičku poslal nebezpečně na branku domácích. Ti však mají Velthuizena a ten vytáhl další skvělý zákrok. Stav utkání tedy zůstal stále stejný. Domácí se poté okamžitě zmocnili míče. Santi Kolk si naběhl do volného prostoru, získal míč a perfektní přihrávkou vybídl ke skórování Nickyho Hofse. Ten nabídnutou šancí nepohrdl a poslal Vitesse již do tříbrankového vedení.

Další branka mohla následovat o čtyři minuty později, avšak střelu z hranice šestnáctky, kterou vyslal Lasse Nilsson s přehledem lapil brankář Castro. Neuběhlo ani pár minut a do šance se vrhli hostující hráči. Tentokráte výbornou hlavičkou Jeanviona Yulu-Matonda, ale ani jeho pokus nenašel svůj cíl, když jej těsně před brankou odhlavičkoval bránící hráč.

Následující minuty patřili spíše hostujícímu celku. Další akce proběhla pod taktovkou Opera, ten se blýsknul skvělou individuální prací a svou střelu poslal těsně nad břevno. Blížil se konec utkání a do další dobré šance se dostal hostující Boldizsar Bodor, ten svou střelou výrazně zahrozil. Vitesse poté po zbytek utkání ubránilo své výrazné vítězství 3:0 a udělalo veliký krok k záchraně v nejvyšší soutěži.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele