základní část, 27. kolo
14.03.2009 18:45 CET
0 : 3
(0:1)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - NAC Breda 0:3

Do boje o evropské poháry by ráda ještě zasáhla Breda a v tomto kole k tomu udělala velký krok. Bez potíží 3:0 totiž zvítězila na půdě Vitesse, čímž si upevnila sedmou příčku. Naopak domácí jsou až jedenáctí, daleko od pohárů i od sestupových pozic.

Do utkání ale lépe vstoupil právě arnhemský celek. Nilsson se uvolnil přes dva bránící hráče a nabil Claudemirovi, ten ale v mírně obtížné situaci promáchl. Šanci měl také Hoffs, jenže mířil mimo. Hosté se probrali z letargie po dvaceti minutách, nejprve zakombinovali Boukhari a Cairo, ale Fehérovo následné zakončení zneškodnil Velthuizen.

Ve 21. minutě pak vyslal Kwakman na zteč Boukhariho a ten pěkným lobem vstřelil úvodní gól - 0:1. Vitesse se snažilo včas odpovědět prostřednictvím Verghaegha, jenže jeho dalekonosná rána šanci na úspěch neměla a na poločasovém vedení hostů nic nezměnil ani krátce před přestávkou Molhoek, jenž mířil těsně vedle.

Vynikající start do druhé půle však měli hosté, hned ve 48. minutě se po chybě domácích zmocnil míče Lurling a zkušeně překonal Velthuizena - 0:2. Definitivně rozhodnuto bylo přesně deset minut poté, kdy z pravé strany nacentroval Kolkka a Fehér se zblízka hlavou nemýlil - 0:3.

Za Vitesse se snažil alespoň korigovat Verghaegh, jenže v 63. minutě trefil jen brankovou konstrukci. Na druhé straně mohl přidat čtvrtou branku střídající Amoah, který sice nedal, ale na vítězství NAC se již nic změnit nemohlo.

Autor: Petr Vaněček / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele