základní část, 33. kolo
03.05.2009 14:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Roda JC - Willem II 0:1

Roda nezvládla své domácí utkání o záchranu a v důležitém utkání podlehla Willemu II kvůli jediné brance v samotném závěru těsně 0:1.

Začátek utkání přitom patřil spíše domácím hráčům. Ti vzali za své nutnost zvítězit a na soupeře vlétli již od první minuty. První vážná šance přišla v desáté minutě zásluhou domácího Andrese Opera, který svou tvrdou ranou z dálky pouze vyzkoušel pozornost hostujícího brankáře Maikela Aertse. Neuběhlo mnoho a domácí se znovu postarali o rozruch před hostující branou a znovu u toho byl aktivní Oper, který tentokrát však mířil těsně nad branku Tilburgu. Hosté se dostali do utkání až s blížícím se koncem první půde a to zásluhou povedené hlavičky Franka Demougeho, kterou však bránící Marcel Meeuwis odvrátil na rohový kop. Tím skončil poměrně nudný první poločas a diváci se těšili na poločas druhý.

Do toho znovu podle očekávání vlétli lépe domácí hráči s jasným cílem vstřelit branku. Proti byl však hostující brankář Maikel Aerts, který útočníky Rody přiváděl doslova k šílenství. Postupně si na něm vylámali zuby Oper, Davy de Fauw a Sekou Cissé. Ani jeden nedokázal vstřelit branku a tak se iniciativa dostala do rukou hostujícího Willemu II. Ten držel míč po většinu času a Rodě nezbývalo nic jiného, než bránit. V tuto dobu se spíše hra odehrávala na středu hřiště. Blížil se konec utkání a oba celky se smiřovali s nerozhodným výsledkem, proti byl však hostující Niels Vorthoren, který využil zmatek před domácí brankou a svou ranou poslal hostující celek do vedení. To si Tilburg udržel až do samotného konce a poslal Rodu do další složité situace ohledně záchranářský prací.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele