základní část, 6. kolo
18.10.2008 19:45 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Roda JC - SC Heerenveen 2:2

Ani tentokrát se domácímu celku nepovedlo zvítězit, když ve vzrušujícím zápase plném emocí na obou stranách pouze remizovali s Heerenveenem 2:2.

Diváci, kteří dnes dorazili na Parkstad Limburg Stadion se rozhodně nenudili a nebýt vyrovnávací branky soupeře v úplném závěru, mohli by odcházet do svých domovů ještě více spokojeni. Roda tak stále čeká na první vítězství, zatímco Heerenveen si upevnil své postavení na čtvrté pozici.

Hosté sice zpočátku převzali herní iniciativu, ale první vážnější příležitost ke skórování měli hráči domácího týmu. Hostující gólman Brian Vandenbussche však proti šanci Hadouira svůj tým od ztráty branky uchránil. Svěřenci kouče Tronda Sollieda výrazněji ohrozili soupeřovu klec až ve 32.minutě, jenže střelu Pranjice s přehledem pokryl brankář Rody Bram Castro.

Hosté postupně začínali přejímat otěže zápasu a o minut později musel předvést své umění opět gólman domácích, který se tentokrát zaskvěl proti krásné střele Bonaventura Kalou. Jejich aktivita přinesla zasloužené ovoce sedm minut před přestávkou, když centr Beerense umístil na místo určení Christian Grindheim.

Roda se dočkala vyrovnání přesně po hodině hry, když dobrou práci Opera a Hadouira s přehledem zakončil Cissé. Druhé branky se domácí dočkali v 79.minutě. Opět na ní měl lví podíl nejlepší estonský fotbalista Andres Oper, jehož přihrávka skončila na kopačkách Bodora a jeho střela skončila až v levém horním rohu hostující branky.

Ačkoliv se zdálo, že domácí výhru uhájí a připíší si první tři body v této sezoně, opak byl pravdou. Tři minuty před závěrečným hvizdem si totiž na rohový kop v podání Calvin Jong-A-Pina naskočil islandský útočník Smarason a přesnou hlavičkou zajistil dělbu bodů.

Autor: Radek Barkman / www.soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1-3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele