základní část, 3. kolo
21.09.2008 14:30 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

Bredský terčet neomylně skolil Rodu

S kolotočem, který rozjela v druhé půli Breda, si nevěděli obránci Kerkrade rady a jakoby se ze hřiště vytratili. Kwakman, Gorter a Amoah, toť jména katů domácí Rody, jež tak zatím nebodovala naplno.

Při svěřencích Raymonda Attevelda ještě navíc stáli všichni svatí, když hned zkraje utkání neuviděl sudí prokazatelnou hru rukou v podání Cisseho. Penalta proti domácí svatyni se tak nekopala. Hra se následně odvíjela pomalu a až ve 26. minutě zahřmělo u branky hostí. Saeijsovu bombu však fantasticky vyškrábl Rouwelaar na roh. Pak se ale Roda uchýlila ke hře, která jí "zdobila" takřka po celý zbytek zápasu. Symbolický byl především guláš v obraně domácích, který se dostavil zanedlouho a málem daroval Amoahovi vedoucí gól. Kanonýr Bredy si ovšem špatně zpracoval balon a trestuhodně tak netrefil odkrytou klec.

Druhé dějství se odehrávalo výhradně v režii hostujícího celku. Nejprve Reuserovu střelu ještě na brankové čáře zastavil De Jong, střídající záložník Kerkrade, při nadcházejících třech ošemetných momentech před domácí brankou už ale scházel onen muž na svém místě. V 55. minutě tedy otevřelo NAC skóre. Brankář Rody Castro si počínal prachmizerně při osvobozování svého mužstva, míč dopadl přímo ke Kwakmanovi, jenž ještě bravurně obešel dezorientovaného brankáře a zavěsil.

Svěřenci Roberta Maaskanta dorazili bezradného soka v 67. minutě, kdy je k zasazení finálního úderu přímo vyzval ve svém vápně faulující Meeuwis. Gorter se následně ze značky pokutového kopu nemýlil. Potřetí a naposledy dopravili hosté balon do soupeřovy branky až v nastavení zápasu, a to po trase od De Fauwa přes Lurlinga až k Amoahovi, zakončujícímu tentokrát bezpečně do odkryté svatyně.

Autor: Tomáš Daníček / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele