základní část, 32. kolo
25.04.2009 18:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Roda JC - FC Volendam 1:1

Souboj dvou celků o záchranu mezi Rodou a Volendamem nevyřešil vůbec nic. Po devadesáti minutách mohli diváci shlédnout dvě branky a také dvě červené karty. Utkání skočilo nerozhodně 1:1.

Utkání začalo opatrně a oba celky spíše vyčkávali, s čím že přijde soupeř. Jako první o sobě dali vědět domácí a to zásluhou útočníka Sekou Cissého, který svým pokusem náležitě vyzkoušel pozornost hostujícího brankáře Jeroena Verhoevena. Roda v tlaku pokračovala a o pár minut později přišla další šance. Tentokrát se o rozruch před hostující brankou postaral Edwin Linssen. Jeho střelecký pokus však se štěstím zlikvidoval bránící Gerry Koning.

Poté přišla 26. minuta a s ním vyvrcholení domácího tlaku. Davy de Fauw se protáhl mezi bránícími záložníky a přesným pasem našel volného Boldiszara Bodora, který tvrdou ranou poslal domácí do vedení. Ten si však vedení užil pouhých čtrnáct minut. Běžela totiž 40. minuta a míše se zmocnil hostující Tim Bakens. Toho Bodor doběhl a nečistým způsobem jej poslal k zemi. Rozhodčí tedy bez váhání poslal domácí střelce předčasně do kabin.

Do druhého poločasu šli hosté s jasným cílem využít přesilovku a srovnat tím minimálně stav utkání. Ovšem brzkou stopku tomuto plánu udělal faul na domácího Laurenta Delorgeho, o který se postaral hostující Yannick De Wit. Rozhodčí jeho faul ocenil žlutým kartónkem, a jelikož de Wit již jednu žlutou měl, šel po dvou minutách zpět do šaten. Stav byl tedy srovnán, ale pouze v počtu hrajících hráčů. Šance na vyrovnání či případné zvrácení nepříznivého stavu tedy klesly. Navíc domácí znovu převzali iniciativu hry a Verheovena postupně zaměstnali Cissé, Janssen a Oper, ale ani jeden nedokázal stav utkání změnit.

Klidná hra se však v závěru změnila v drama, zajímavé souboje ve středu hřiště a hodně pohybu. To vše vyburcovalo jak fanoušky, tak hráče k dobrým výkonům, ale vážnější šance stále nepřicházely. Až v samotném závěru přišla studená sprcha pro domácí. Běžela 83. minuta a k míči se dostal hostující Melvin Platje, který se dlouho neromýšlel a nekompromisní ranou vyrovnal. Utkání tak dostalo konečnou podobu na konečných 1:1.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele