základní část, 1. kolo
30.08.2008 19:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Roda JC - FC Twente 1:1

Roda Kerkrade v úvodním duelu nové sezony na domácí půdě remizovala s výběrem Steva McClarena, tedy FC Twente, 1:1. Hosté, kteří se museli oklepat z vyřazení ve třetím předkole Ligy mistrů, dlouho vedli zásluhou trefy Eljera Elii, ale nakonec v závěru inkasovali a odváží si bod.

Roda začala aktivněji a první vážnější ohrožení branky přišlo po šestnácti minutách, ale střelu Jeanviona Matonda zpoza pokutového území zlikvidoval brankář Mihaylov. Hosté odpověděli o čtyři minuty později. Z trestného kopu vyzkoušel Brama Castra Wielaert, ale úspěšnější byl opět brankář. Twente mohlo jít do vedení v závěru prvního dějství, tentokrát však branku minul Huysegems.

Druhá část zápasu začala v bláznivém tempu a první, kdo slavil branku, byli hráči hostí. Romano Denneboom se napřáhl uvnitř pokutového území a dělovkou donutil brankáře Castra, aby míč pouze vyrazil před sebe, kde již lehce doklepával Elia. Domácí byli blízko vyrovnání při střele Matonda, ale gólman Mihaylov předvedl fantastický zákrok. Roda Kerkrade nakonec ale přeci jenom slavila vstřelenou branku. Šest minut před koncem nahrál Franco Operovi a střídající hráč zajistil konečný remízový stav.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele