základní část, 16. kolo
20.12.2008 20:45 CET
2 : 5
(0:1)

Reportáž

Groningen přestřílel Rodu 5:2

Groningen ukončil nelichotivou sérii čtyři porážek v řadě, když si dokázal poradit se sestupem ohroženou Rodou. Hrdinou zápasu se stal Marcus Berg, který vsítil hned čtyři branky.

Groningen navíc ukončil sérii neporazitelnosti, kterou držela Roda od angažování kouče Van Veldhovena. Posunul se tak již na šestou příčku, Roda zůstává patnáctá.

První gól zápasu přišel již po třech minutách, další následovaly až po změně stran. Nejdříve se nešťastně trefil hostující Granqvist do vlastní branky a vyrovnal tak stav na 1:1. Poté ale úřadoval Marcus Berg. Ten dokázal během deseti minut nasázet hned tři branky a Groningen rázem vedl 4:1. za hosty snižoval dvacet minut před koncem Yulu-Matondo, poslední slovo ale měli opět hosté. Poslední branka zápasu přišla v 86. minutě, blýskl se Ajilore.

Hosté nastoupili do zápasu velice svižně a z gólu se mohli radovat již po necelých 150 sekundách. Garciův roh dopadl až ke kanonýrovi Bergovi, který nekompromisní hlavičkou překonal gólmana Castra a poslal svůj tým do jednobrankového vedení. Berg mohl zvýšit skóre těsně před poločasovým hvizdem, jeho střelu ale dokázal tentokrát gólman Castro s pomocí obránce Pa-Modou Kaha zneškodnit.

Po změně stran se ke slovu dostali i domácí. Linssen nacentroval do pokutového území Groningenu, jehož defenziva působila mírně chaoticky. Míč nakonec skončil za zády hostujícího gólmana, míč si do vlastní sítě srazil obránce Granqvist. Groningen se ale po chvíli opět ujal vedení. Rozhodčí nařídil penaltu za faul Kaha na Ajilora, k pokutovému kopu se postavil Marcus Berg a nekompromisně zvýšil na 2:0. O pět minut později se už Berg mohl radovat z hattricku. Lovre ho poslal do samostatného úniku, v němž si švédský zabiják poradil naprosto s přehledem - míč poslal nad skládajícím se Castrem. Marcus Berg ukončil své skvělé gólové představení v 59. minutě, když se podruhé postavil k pokutovému puntíku. Sudí tentokrát penaltu nařídil kvůli hře rukou De Fauwa. Ani tentokrát se švédský mladík nemýlil a mohl se tak radovat ze svého čtvrtého gólu v zápase.

17 minut před koncem se domácím podařilo alespoň trochu upravit skóre. Hlavou se prosadil Matondo a snížil na rozdíl dvou branek. Hosté se ale obdrženou brankou nenechali rozhodit a čtyři minuty před koncem upravil na konečných 5:2 Ajilore. Ten se dokázal prosadit z dorážky.

Autor: Anna-Marie Kroupová / Football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele