základní část, 23. kolo
15.02.2009 14:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

NEC Nijmegen - SC Heerenveen 1:1

Vyrovnané utkání 23. kola se odehrálo na domácí půdě v Nijmegenu, kam přijel ambiciózní Heerenveen.

A byli to hosté, kteří se postarali o velice zajímavý začátek. Běžela teprve třetí minuta utkání, když se míče zmocnil Roy Beerens, ten prošel přes bránící hráče a přesným centrem našel volného Viktora Elma, který svou hlavičkou dokázal překonat domácího brankáře Gabora Babose a poslal tak Heerenveen do brzkého vedení.

O další šanci se postarali v 16. minutě znovu hostující hráči. Tentokrát svou střelu vyslal Goran Popov, ale Babos byl již připraven.

Poté přišel herní útlum obou celků a zdálo se, že otěže zápasu přebírá spíše domácí tým. Ten svou mírnou převahu dokázal v běžící 39. minutě přetavit ve vyrovnávací branku, o kterou se z pokutového kopu postaral Youssef El Akchaoui. Proti jeho střele neměl Brian Vandenbussche, který předtím fauloval Janssena, v brance hostí sebemenší šanci.

To bylo z prvního poločasu vše. Do toho druhého vstoupili tak jako do úvodu utkání lépe hosté a byl to znovu Elm, který se postaral o solidní šanci. Elm si pohrál s bránícím hráčem a přesnou kolmicí našel volného Danijela Pranjice. Babos byl však na jeho pokus dostatečně připraven.

Pak přišli na řadu znovu domácí. Ti se začali věnovat spíše defenzivním činnostem a do útoku se dostávali pouze v přečíslení. O jednu ze zajímavých akcí se postaral střelec vyrovnávající branky El Akchaoui. Ten utekl po levé straně a naservíroval míč volnému Kivuvuoi. Ten bohužel nabídnutou šancí pohrdl a střelu v podstatě zahodil.

Náhradník Kivuvu střílel znovu jedenáct minut před koncem, ale ani tentokrát se jeho střela nemohla hodnotit jako gólová. Utkání poté skončilo remízovým výsledkem 1:1.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele