základní část, 31. kolo
18.04.2009 18:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

NEC Nijmegen - Roda JC 1:1

Nijmegen bojuje o pohárovou Evropu, avšak proti zachraňující se Rodě zaváhal a brankou v poslední desetiminutovce zachraňoval vydřenou remízu 1:1.

Přesto však Nijmegen začal jako mírný favorit dobře. O první vážnou šanci se již v šesté minutě postaral domácí Lasse Schone, ale hostující brankář Bram Castro byl proti a jeho střelecký pokus lehce chytil. Hostující Roda však nezůstávala pozadu. Do slibné střelecké pozice se dostal hostující útočník Andres Oper. Ten se z rohu šestnáctky osmělil ke střele a Gabor Babos v brance domácích měl co dělat, aby jeho pokus vyškrábl.

Utkání nabízelo spíše osobní souboje uprostřed hřiště a v prvním poločase nenabídlo prakticky nic zajímavého. Natěšený fanoušek se tak musel spokojit pouze s nelíbivým fotbalem, který navíc nebyl účinný.

Do druhého poločasu vstupovali oba celky s jasným cílem skórovat. Za delší konec však již od začátku druhého dějství tahali spíše hráči hostující Rody. Ta se častěji dostávala do útočného pásma, ale vždy ztroskotala na finální přihrávce. Ta se vydařila v běžící 69. minutě, kdy přišla dobrá kolmice na rozeběhnutého Sekoua Cissého, který díky své dravosti prošel přes bránící hráče s lehkostí a proti domácímu brankáři byl naprosto bezchybný. Hosté tedy překvapivě vedli a v řadách domácích zavládla značná nervozita.

Přesto však Nijmegen nesložil zbraně a stále bojoval. Převzal herní iniciativu, ale stále chyběli důležité šance. Ta největší přišla v 81. minutě o kterou se postaral Daní Fernández. Ten si pohrál s míčem a lahůdkovým centrem našel volného Base Sibuma, který svým pokusem srovnal stav utkání na konečných 1:1. Domácí ovšem sahali i po plném bodovém zisku, ale v nastaveném čase podržel Rodu brankář Castro, když dokázal ve slibné příležitosti vychytat Dominiqua Kivuva.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

NEC Nijmegen go go

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele