základní část, 32. kolo
25.04.2009 19:45 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

NEC Nijmegen - NAC Breda 2:3

Přímý boj o poháry dlouho nenesl žádný gól. Ale jakoby branka do šatny probudila paradoxně soupeře. Ten po dokonalém úvodu druhé půle předvedl i dokonalý závěr, a tak se NAC opět přiblížilo Evropě.

Tommie van der Leegte začal zápas dobrou dalekonosnou střelou. Její neúspěch jakoby naznačil dění v prvním poločase. Houževnatý Nijmegen převzal otěže zápasu a svou dominaci mohl stvrdit hned několikrát. Saidi Ntibazonkiza nechal vyniknout svou podařenou střelou kvality Jellea ten Rouwelaara, jenž předvedl skvělý zákrok. Tim Janssen byl k brankáři milejší, když v dobré pozici přestřelil. Nakonec tak domácí tým musel vzít za vděk brankou ve 44. minutě. V poslední minutě totiž přesnou ranou k levé tyči otevřel skóre Lasse Schøne. Jenže hostům se do dusné šatny nechtělo a Kees Kwakman v nastaveném čase střelou do levého dolního rohu branky vyrovnal.

Aby toho nebylo málo, hned ve druhé minutě druhé půle přišlo na obrat. Ten Rouwelaar vykopl míč od vlastní branky přesně na Boukhariho, který využil rychlého protiútoku k druhé brance hostí. To si samozřejmě nenechal líbit už jednou úspěšný Schøne. Ten se opět úspěšně prodral po levé straně a nedal brankáři moc šancí. O další zvrat v utkání se mohl postarat Ntibazonkiza, jehož střelu už tentokrát vychytal výborný ten Rouwelaar. Aktivní Schøne pak ještě po svém sprintu vybídl ke gólu Base Sibuma, ten ovšem poprvé míč do branky nepropálil a k dorážce se již nedostal. A tak přišel trest v podobě vítězného gólu Bredy v nastavení. Lurling dostal přesný pas od Krammera a míč pohodlně usměrnil ke vzdálenější tyči. Čtyři zápasy tak kandidát na poháry čekal na vstřelenou branku, aby po přestřelce se svým souputníkem vyhrál šťastně 3:2.

Autor: Josef Gvoždiak / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele