základní část, 13. kolo
30.11.2008 14:30 CET
6 : 1
(5:0)

Reportáž

NEC Nijmegen - FC Volendam 6:1

Do role krutého kata se postavil domácí Nijmegen v zápase 13. kola proti nováčkovi soutěže z Volendamu. Svěřenci Maria Beena rozstříleli soupeře 6:1.

Krutý první poločas zažil Volendam na horké půdě stadionu De Goffert, když už od úvodních minut mohl jen sledovat, jak do jejich sítě padá jeden gól za druhým.

Běžela teprve 9. minuta a Lasse Schone zakroutil svůj přímý kop za záda Jeroena Verhoevena. O pět minut později se brankový stav měnil podruhé. Po Schoneho rohu se trefil přímo z voleje Ramon Zomer.

Domácí pokračovali ve svém drtivém nástupu a v 16. minutě se zblízka trefil Johnny van Beukering. Hosté rozhodně neměli šťastný den.

Přišla 39. minuta a krásná trefa v podání Saidiho Ntibazonkizaho. Ten se trefil po krásné kombinační hře se svým spoluhráčem. Tím však nebyl brankový účet prvního poločasu uzavřen. Absolutně do kolen poslal hosty Nijmegen ve 42. minutě. V tu dobu domácí zvyšovali už na 5:0. Postarali se o to Dani Fernandez a van Beukering, přičemž prvně jmenovaný přihrával a druhý svou druhou brankou v zápase uzavřel první poločas.

Do druhého poločasu nastoupil zdrcený Volendam přece jenom odvážněji. Bohužel jim možnost vstřelit aspoň čestnou branku většinou zmařila výborně hrající domácí obrana. V 64. minutě se skóre měnilo již pošesté. Dobrou přihrávku Rachida Bouaouzana využil Schone a dočkal se také své druhé trefy v utkání.

Poté se zdálo, jako by tento stav utkání domácím stačil. Značně polevili ve svém tempu a hráli spíše zábavný fotbal pro oko diváka. Toho hosté využili a dočkali se alespoň čestné trefy. Ta přišla v 77. minutě zásluhou Gersona Sheotahula. Svou střelou nedal Gaboru Babosovi v domácí brance sebemenší šanci.

Po prohře 6:1 jede nováček domů s řádnou lekcí a stále zůstává na poslední příčce Eredivisie s pouhými sedmi body.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele