základní část, 29. kolo
03.04.2009 20:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

NEC Nijmegen - FC Twente 1:1

Twente nezvládlo závěr předehrávky 28.kola na půdě Nijmegenu a po inkasované brance si odváží z tohoto utkání pouze bod za remízu 1:1.

Začátek utkání patřil přesně podle papírových předpokladů hostujícímu Twente. O první vážnější akci zápasu se postaral hostující Kenneth Perez, který se proháčkoval do dobré střelecké pozice, avšak jeho pokus s přehledem vytěsnil domácí brankář Gabor Babos.

Hosté stále tlačili a po několika minutách si dokázali vypracovat další zajímavou příležitost. Tentokrát se do dobré pozice dostal díky dobré technice hostující útočník Eljero Elia. Ten si míč hodil do volného prostoru a levačkou vystrašil celý Nijmegen, když Babos míč pouze vyrazil před sebe. Ani poté si však nemohli domácí odpočinout, protože k odraženému balonu přispěchal domácí Marko Arnautovic. Ten se z dobré pozice již nemýlil a poslal hostující celek do vedení.

Poté o sobě dali vědět také domácí hráči, když se ve slibné pozici objevil domácí útočník Saidi Ntibazonkiza. Ten si výborně narazil s Lasse Schonem a poté bez varování vypálil. Na to byl však hostující brankář Nikolay Mihaylov připraven a kvalitním zákrokem udržel své čisté konto.

Tím skončil první poločas a na řadu přišla druhá půle. Z ní mělo víc znovu Twente. Přestože však hosté na hřišti dominovali první vážnější šance přišla až v 71. minutě, když se v dobré pozici objevil hostující střelec Arnautovic. Tentokrát však neprokázal potřebný přehled a nedokázal vsítit branku.

V tu chvíli domácí vycítili možnost vyrovnat. Zakousli se do svého soupeře a díky vzrůstajícímu tlaku se v 79. minutě povedlo k radosti NEC srovnat stav zápasu, a to zásluhou Johna Goossense, který z dobré střelecké pozice propálil vše co mu stálo v cestě i s bankářem Mihaylovem.

Hosté byli zaskočeni a domácí se okamžitě uchýlili k bránění s přesvědčení, že bod je lepší než nic. Utkání poté skončilo remízou 1:1.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele