základní část, 1. kolo
30.08.2008 20:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Nijmegen zlomil odpor Graafschapu až v závěru

Nijmegen nakonec na svém hřišti splnil roli favorita, když díky dvěma brankám v poslední čtvrthodině přemohl dlouho vzdorující, nicméně bezzubý, De Graafschap.

První nadějnou gólovou příležitost si vytvořili domácí. Van Beukerink zaspolupracoval v 7. minutě na hranici šestnáctky se Schönem tak, že se najednou octl zcela nehlídán na levém kraji pokutového území, jenže jeho pokus o překvapivou střelu z první byl přinejmenším chabý. Z 11. minuty zase stojí za zmínku závar před brankou De Graafschapu, při němž se o efektní zakončení přes hlavu pokoušel Peter Wisgerhof. Brance však zabránila bystrá reakce golmana hostí Heijbloka. De Graafschap si vypracoval svou největší šanci v utkání krátce před přestávkou. To když Van Den Ouweland vnikl do pokutového území NECu a vypálil těsně nad branku.

Až třináct minut před koncem se dominující Nijmegen konečně dočkal kýženého gólu. Pro zdánlivě zoufalý odkop z vlastní poloviny si doběhl Worm, aby následně tvrdou a přesně umístěnou ranou překonal Heijbloka. Dvaadvacetiletý forvard to pak ale přehnal s oslavami vstřelené branky a po druhé žluté kartě se poroučel do kabin. Ani početní převaha však hostům výrazně nepomohla. Prohrávat o dva góly přitom mohli hned záhy, neboť v 83. minutě Schöne do dobré palebné pozice přihrál El Akchaouimu, proti němuž se s bravurním zákrokem vytáhl Heijblok. Zato nic nemohl udělat s brilantní ranou Ottena čtyři minuty před koncem, která tak stvrdila vítězství Nijmegenu.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele