základní část, 4. kolo
27.09.2008 18:45 CET
4 : 2
(3:1)

Reportáž

NAC Breda - SC Heerenveen 4:2

Fotbalisté NAC Breda si vítězstvím 4:2 nad dosud neporaženým Heerenvenem zajistili posun na druhé místo tabulky. Lví podíl měl na tomto úspěchu Matthew Amoah, jehož dvě branky na konci první půle prakticky rozhodly zápas.

Domácí začali ve velkém stylu a hned ve 14.minutě se ujali vedení. Po akci Lurlinga se do míče z 22ti metrů opřel Martijn Reuser a posunul svůj tým do jednogólového vedení. K zdvojnásobení náskoku domácích došlo v 36.minutě, kdy se míč dostal na kopačky velice aktivního Anthony Lurlinga, který nedal hostujícímu brankáři Vandenbusschemu žádnou šanci.

Heerenveen se však hned vzápětí vrátil do hry, když první střelu Miky Vayrynena ještě brankář domácích pokryl, na jeho následný centr a přesnou hlavičku Dingsdaga však již byl krátký. Radost hostí však neměla dlouhého trvání. Uklidňují náskok dvou branek vrátil Bredě Matthew Amoah, jenž nadvakrát rozvlnil síť soupeřovy klece. To však ještě nebylo z prvního poločasu vše. Přesný pas v podání van der Leegteho doputoval přímo na nohu ghanského útočníka, ten obešel Jong-A-Pina a pod padajícím gólmanem zvýšil na 4:1.

Zdecimovaný soupeř se sice ještě dokázal domácím přiblížit, když penaltu za ruku Fehera ve vápně proměnil Danijel Pranjic, ale na víc se už svěřenci kouče Tronda Sollieda nezmohli. Skončila tak černá série Bredy proti tomuto soupeři a po pěti utkáních bez vítězství na vlastním stadionu v řadě se opět radovala ze zisku tří bodů.

Autor: Radek Barkman / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele