základní část, 16. kolo
20.12.2008 19:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

NAC Breda - SBV Vitesse 2:0

V zápase 16. kola holandské Eredivisie potvrdila domácí Breda roli favorita a brala tři body po vítězství nad hostujícím Vitesse.

Začátek utkání patřil favoritovi. V 7. minutě si vypracoval slibnou příležitost Anthony Lurling. Pronikl do vápna a svou střelou usiloval o prostřelení hostujícího Pieta Velthuizena, to se mu nepodařilo a tak zůstal stav stále 0:0.

Regovat na to mohlo právě Vitesse, když se ve 33. minutě do dobré pozice dostal Ricky van Wolfswinkel. Jeho střela překonala Jelleho ten Rouwelaara, avšak rozhodčí branku neuznali. Podle jejich mínění míč nepřešel brankovou čáru celým objemem a obránce Patrick Mtiliga svého brankáře na čáře nahradil skvěle.

Druhý poločas patřil jednoznačně domácím. Dvě minuty po nástupu se Breda pustila do drtivého náporu, kterého využil Joonas Kolkka k otevření brankového účtu. Svou střelu poslal do levého dolního rohu Velthuizenovi svatyně, ten proti jeho ráně neměl žádnou šanci.

Minutu na to domácí pokračovali ve svém tažení za vítězstvím. Edwin De Graf poslal balon přímo na Czabera Fehera. Ten okamžitě našel nabíhajícího Lurlinga, který v pádu Velthuizena překonal a zvýšil vedení domácích o dvě branky.

Běžela 52. minuty, když Van Wolfswinkel neudržel nervy na uzdě a po faulu na Fehera viděl druhou žlutou kartu v zápase a musel jít předčasně do sprch.

Vitesse se mohlo v samotném závěru radovat alespoň z čestné branky, proti byl však Kolkka, který nahradil již překonaného ten Rouwelaara a střelu Civarda Sprockela odvrátil.

Domácí splnili roli favorita a po výhře 2:0 berou všechny tři body.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele