základní část, 30. kolo
10.04.2009 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

NAC Breda - AZ Alkmaar 0:1

Velmi blízko oslavám mistrovského titulu je již Alkmaar. Letošní suverén Eredivisie zvítězil zásluhou individuální akce Dembélého ze 70. minuty v Bredě 1:0 a má tak před dalším programem kola v čele čtrnáctibodový náskok. Pokud zaváhají Twente i Ajax, může AZ slavit již tuto neděli.

Úvod utkání a vlastně i celá první půle však patřila domácímu týmu. Ve 23. minutě posadil Reuser svůj centr z přímého kopu na hlavu Amoaha, ten však branku minul. Pět minut nato se situace opakovala s tím rozdílem, že do vzduchu se tentokrát vytyčil Penders. Výsledek byl však téměř stejný, jeho hlavička šla nad Didulicovu branku. Favorizovaní hosté toho v první pětačtyřicetiminutovce moc nepředvedli, za zmínku snad stojí jen pokus De Zeeuwa. Na druhé straně to ještě zkoušel svým dalším přímým kopem Reuser, branku ovšem netrefil.

I první příležitost ve druhé půli mělo NAC, Kwakman svou střelu kroutil velice umně, leč Didulica vytáhl perfektní zákrok. Poté ještě hostující brankář zneškodnil hlavičku Amoaha, v 70. minutě však již udeřil Alkmaar a potrestal tak domácí neefektivitu. Dembélé si na pravé straně hřiště pohrál hned s dvojicí bránících hráčů, vřítil se do pokutového území a střelou k první tyči, která byla ještě tečována domácím Pendersem, rozhodl o hostující výhře. Breda se již na odpor nezmohla, naopak pojistku mohl přidat Vejinović, ale ten Rouwelaar jeho ránu vyškrábl zpod břevna. Tak jako tak ale slaví AZ těsnou a do jisté míry šťastnou výhru 1:0.

Autor: Petr Vaněček / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele