základní část, 8. kolo
28.10.2008 20:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

FC Volendam - Willem II 2:2

FC Volendam si připsal do tabulky holandské Eredivisie první bod. Získal ho díky remíze 2:2 s Tillburgem, o níž se postaral patnáct minut před koncem Paul de Lange.

Jako první zahrozili hosté. Hned v úvodní minutě utkání hlavičkoval těsně mimo útočník Frank Demouge a vyslal domácím první varování. Fotbalisté Volendamu si ho však vzali k srdci a na zbytek prvního poločasu opanovali hrací plochu. Do šancí se postupně dostali Hamit Yildiz, Mathieu Boots a Gerson Sheotahul, ale ani jeden z nich gólmana Aertse nepřekonal.

Zasloužené vedoucí branky se tak outsider soutěže dočkal až tři minuty před přestávkou, když Boots poslal do vápna dlouhý míč, obrana Tilburgu se nedohodla a pustila do šance Melvina Platjeho, jehož chytrý lob z devíti metrů skončil v Aertsově síti. Volendam se však z vedení neradoval příliš dlouho. V 50. minutě totiž jejich defenziva zapomněla na Sergia Zijlera a jeho pokus se od tyče odrazil do brány, což znamenalo vyrovnání stavu na 1:1.

Situace posledního celku tabulky se ještě zhoršila o třináct minut později. Další nedorozumění obrany domácích potrestal pěknou ranou z dvaceti metrů Paul Quasten a poprvé v utkání poslal svůj celek do vedení. Fotbalisté Volendamu však nesvěsili hlavy a naopak se pokoušeli o vyrovnání.

To se jim nakonec povedlo necelou čtvrthodinu před koncem. Do centru Gerryho Koninga se položil De Lange a krásným volejem usměrnil míč za záda soupeřova brankáře. To však ještě nebylo vše. Deset minut před koncem se v obrovské šanci objevil Sheotahul, ale jeho pokus mezi tyče nazmířil, a tak se oba týmy rozešly smírně 2:2.

Autor: Radek Barkman / www.soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele