základní část, 1. kolo
31.08.2008 14:30 CET
2 : 3
(0:1)

Reportáž

FC Volendam - SC Heerenveen 2:3

Fotbalisté Heerenveenu vstoupili úspěšně do nového ročníku holandské nejvyšší soutěže, když v úvodním kole zvítězili na hřišti Volendamu 3:2. Nový kouč hostí Trond Sollied se tak mohl radovat ze svých prvních ligových bodů ve svém novém angažmá.

Vítězství se však nerodilo vůbec jednoduše. Benjamínek ligy z Volendamu se chtěl před pěti tisíci diváky předvést v co nejlepším světle a hned od počátku pořádně zaměstnával obranu hostujícího celku. Domácí se po několika minutách dostali do první vážnější příležitosti, ale Tuyp zakroutil svůj pokus z dvaceti metrů těsně mimo. Svoje umění musel v 17. minutě prokázat také gólman Heerenveenu Brian Vandenbussche, který zneškodnil nebezpečnou hlavičku Bernarda Hofstedeho.

Domácí neustále tlačili a byli v úvodním poločase jednoznačně lepším týmem. Hosty však od pohromy zachránil další skvělý zákrok jejich gólmana, který zlikvidoval další vyloženou šanci, tentokrát v podání Mervina Platjeho.

Opět však platilo otřepané nedáš - dostaneš. Do jediné šance hostů se v prvním poločase dostal norský záložník Christian Grindheim a dokázal jí proměnit. Dvě minuty před přestávkou se prodral do vápna domácích, přehodil si míč na pravou nohu a přesným volejem nedal Verhoevenovi žádnou šanci.

Navzdory inkasované brance nesvěsili domácí hlavy a stále se tlačili do útoku. Jejich snažení vyústilo vyrovnávací brankou ze 63. minuty, když se střelou k pravé tyči prosadil nejlepší hráč Volendamu Jack Tuyp. Radost domácích však trvala pouhé tři minuty. Tarik Elyounoussi si totiž naběhl na přesný centr Roye Beerense a opět získal pro svůj tým jednobrankové vedení.

O výsledku utkání bylo definitivně rozhodnuto v 87. minutě. Danijel Pranjic napříhl z dvaceti metrů a pěknou střelou zařídil hostům už dvoubrankové vedení. V samotném závěru sice ještě snížil Tuyp, ale víc už domácí fotbalisté v tomto utkání nestihli.

Autor: Radek Barkman / www.soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele