základní část, 26. kolo
08.03.2009 14:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Volendam - SBV Vitesse 1:0

Největší senzaci zažili ve Volendamu. Domácí se totiž vzchopili a na vlastní půdě dokázali zdolat rozjeté Vitesse 1:0, čímž udělali velký krok k boji o záchranu.

Začátek utkání byl hodně nejistý z obou stran a tak si diváci na první šanci museli počkat až do 23. minuty. To se míče zmocnil domácí Jack Tuijp a uháněl s ním na brankáře hostů Pieta Velthuizena. V souboji jeden na jednoho byl však hostující brankář úspěšnější a udržel prozatím čisté konto. Poté o sobě dali vědět také hostující hráči, když se prakticky při totožné šanci ocitl před brankářem Lasse Nilsson, ale ani on nedokázal otevřít brankové hody.

To se však překvapivě změnilo o deset minut později, kdy si s hostujícími hráči pohráli dva domácí, přesněji Dominique van Dijk a Gerry Koning. Druhý zmíněný poté vyslal přesnou přihrávku na rozeběhnutého Tuijpa. Ten tentokrát zachoval chladnou hlavu a nekompromisně poslal domácí do vedení. Hostující celek neskrýval překvapení a zcela ztuhl v rozehrávce. Nepřesné míče a prakticky "přípravkové" chyby, to vše mělo za následek větší iniciativu v podání domácího celku.

První poločas tedy skončil překvapivě lépe pro domácí tým. Do toho druhého vešli domácí bez respektu a znovu začali diktovat tempo hry. Sebevědomí z domácích doslova sršelo a vycházelo jim vše, na co sáhli. Do první velké šance druhého poločasu se po pár minutách probojoval domácí Koning, avšak jeho střela z 25 metrů nenadělala hostujícímu brankáři žádné problémy.

Domácí se poté dočkali další velké šance. Běžela 53. minuta a na centrovaný míč si nejvýše vyskočil domácí Tim Bakens, jeho hlavička však ve stoprocentní šanci těsně minula branku hostů. Volendam jasně diktoval hru a s blížícím se koncem si stále držel pozemní převahu. Běžící 79. minuta nám ukázala dobrou příležitost domácího Melvina Platjeho, který chtěl vedení svého celku ještě navýšit, avšak jeho střela skončila vysoko nad brankou.

Vitesse se prakticky své druhé velké šance dočkalo pouhé tři minuty před koncem. To se k míči dostal Nicky Hofs, ale ten svou šancí na vyrovnaní v samém závěru pohrdl a míč poslal vysoko nad břevno domácí branky. Utkání poté skončilo senzačním vítězstvím Volendamu 1:0. Cenné tři body přiblížily nováčka blíže k vysněné záchraně, avšak každý ví, že ve Volendamu bude zapotřebí ještě mnoho práce.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele