základní část, 5. kolo
05.10.2008 14:30 CET
2 : 4
(0:2)

Reportáž

FC Volendam - NAC Breda 2:4

Dvě branky Matthew Amoaha pomohly Bredě k výhře na půdě posledního Volendamu 4:2 a zároveň tak posunuly Bredu na třetí místo holandské Eredevisie. Pro tento celek to bylo již třetí vítězství tohoto ročníku.

Skóre se poprvé měnilo už v šesté minutě, když dlouhý balon Lurlinga směřující do pokutového území odvrátil obránce Volendamu Maynard přímo k nohám Kwakmana a ten střelou z voleje otevřel gólový účet tohoto střetnutí. Druhé branky se fotbalisté hostujícího celku dočkali ve dvacáté minutě. Lurling našel přesným pasem za obranu Amoaha, jehož střela k tyči znamenala vedení 2:0.

V první půli naprosto neškodný Volendam se hned zkraje druhého poločasu dočkal rychlého snížení. Roh českého legionáře Víta Valenty prodloužil za Rouwelaarova záda Boots a dotáhl svůj tým na dostřel. Radost domácích však trvala pouze 14 minut. Centr Caira si v pokutovém území Volendamu zpracoval opět Amoah a střelou ke vzdálenějšímu rohu zajistil Bredě opět dvoubrankový náskok.

Poslední celek tabulky však nevěšel hlavy a dočkal se korigovace brankou, jíž v 84. minutě zaznamenal hlavičkující Tuyp a vykřesal tak svému celku jiskřičku naděje. Ta se však definitivně rozplynula pár sekund před koncem. Další hrubou chybu v obraně potrestal Lurling, který nad lehkým obloučkem nad padajícím Verhoevenem uzavřel skóre utkání na 4:2. Volendam tak i po tomto střetnutí zůstává poslední v tabulce bez jediného bodu.

Autor: Radek Barkman / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele