základní část, 3. kolo
21.09.2008 14:30 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

FC Volendam - FC Twente 1:2

Fotbalisté Twente se dočkali úvodní výhry v letošním ročníku Eredevisie. Uspěli totiž na hřišti Volendamu, který je tak stále bez bodu a momentálně se krčí na posledním místě ligové tabulky.

Už v páté minutě mohl poslat fotbalisty z Enschede do vedení Franco, ale jeho hlavičku vykopl na brankové čáře jeden z volendamských obránců. Další možnost ke skórování měl Kenneth Perez, ale jeho trestný kop bravurně vyrazil gólman Jeroen Verhoeven. Ještě jednou se domácí brankář vytáhl ve 34. minutě, kdy hlavička N'Kufa mířící do spodního rohu branky skončila právě v rukavicích Verhoevena.

Volendam pokračoval v matném výkonu i po přestávce a byl to opět Verhoeven, kdo zachránil svůj celek, tentokrát po vyložené šanci Romano Dennebooma. Zdálo se, že vstřelení branky je pouze otázkou času. A to se také naplnilo. Devět minut po přestávce zakroutil přímý kop z nějakých dvaceti metrů mimo dosah Verhoevena Janssen a Twente se mohlo radovat poprvé. Překvapivě hned pár sekund poté měl svou velkou šanci také Volendam, ale Van Zaanen nemířil přesně.

Druhý důvod k oslavám měli hosté v 63.minutě, kdy po chybě v obraně domácích dostal k míči N'Kufo a přesným pasem našel Eliu, pro něhož už nebyl problém uklidit míč do sítě Volendamu podruhé. Soupeřům se sice povedlo opět rychle odpovědět a tentokrát i gólově, ale na víc, než na povedený trestný kop v podání Van Zaanena, kterým snížili na 1:2, se už v tomto duelu nezmohli.

Autor: Radek Barkman / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele