základní část, 9. kolo
02.11.2008 14:30 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Volendam po první remíze zaznamenal i premiérovou výhru

Volendam se rozjíždí. Poté, co v minulém kole poprvé v první lize bodoval, v neděli přidal i premiérovou výhru. Odnesl to tápající Graafschap. Rozhodla jedna povedená dvouminutovka oranžových ke konci zápasu.

Hned zkraje utkání se obě mužstva tlačila kupředu. Nebylo divu, chtěli publikum přesvědčit, že nejsou ještě na odpis. Domácí Gerson Sheotahul měl ve 21. minutě na svědomí první šanci duelu, zamířil však těsně mimo. Na druhé straně o chvíli později se v dobré pozici ocitl de Ouden, na okamžik ovšem zaváhal, což umožnilo Verhoevenovi zasáhnout.

Prvního gólu se přihlížející na Kras Stadion dočkali až sedm minut před přestávkou. Tehdy de Lange našel překrásnou přihrávkou Platjeho, jehož dělovka otevřela střelecký účet utkání. Hosté se posléze jen marně dožadovali neuznání branky pro hru rukou. Ještě do konce poločasu bylo však skóre srovnáno jinou cestou. Fung-a-Wing využil zaváhání volendamské obrany při snaze osvobodit se dlouhým odkopem a hlavou překonal Verhoevena.

Druhou půli už kompletně ovládli oranžoví. Nejprve hned po přestávce málem skóroval podruhé Platje, Koningův lahodný centr však zužitkoval jen k nepřesné hlavičce. Vzápětí to po něm zkoušeli i de Lange, Hofstede a Valenta, pokaždé ovšem v koncovce vyhořeli. Buď je vychytal spolehlivý Heijblok, nebo sami minuli.

Jenže když už se zdálo, že zápas dospěje k remíze, hosté polevili v koncentraci a vidina bodového zisku byla tatam. Nejprve sice Heijblok ještě zasáhl proti pokusu Narsingha, na Tuypa už si ovšem nepřišel. Prakticky ihned domácí své vítězství pečetili přesnou ranou Van Dijka z hranice šestnáctky.

Autor: Tomáš Daníček / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele