základní část, 28. kolo
22.03.2009 14:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

FC Twente - FC Groningen 2:1

Twente doma potvrdilo roli favorita, když v utkání 28. kola zdolalo silný Groningen těsně 2:1. Hosté navíc kvůli červené kartě z dvanácté minuty dohrávali o deseti.

Celkem nudné utkání začalo slibnou šancí hostujícího Groningenu a to zásluhou aktivního Marcuse Berga, který se svou dobrou technikou propracoval až před domácího brankáře Nikolaye Mihaylova. Ten však zachoval chladnou hlavu a proti Bergově střele vytáhl skvělý zákrok. Od této šance neuběhlo ani pět minut a přišel klíčový moment celého utkání, když se kvůli své nervozitě nechal zbytečně vyloučit hostující Andreas Granqvist po úmyslné hře rukou. Domácí tedy převzali jasně iniciativu hry, avšak tížená branka nepřicházela. Té se hráči Enschede dočkali až ve 34. minutě zásluhou Eljera Elii, který lehce překonal Luciana v brance hostů.

První poločas tedy skončil vítězstvím 1:0 ve prospěch Twente. Hosté však vešli do druhého poločasu s jasnou motivací vyrovnat. Ovšem domácí Twente začalo znovu hrát svůj styl a po pár minutách znovu převzalo územní převahu. Domácí si postupem času vytvářeli souvislý tlak, ze kterého v běžící 72. minutě vytěžil maximum domácí Peter Wisgerhof. Ten se ocitl v dobré pozici a svou střelou poslal domácí již do dvoubrankového vedení. Domácí poté jen kontrolovali hru a s blížícím se koncem spíše šetřili síly na další utkání. Toho využil hostující Berg a díky chybě domácí obrany dokázal v 89. minutě alespoň vykřesat jiskru naděje, když svou střelou snížil na 2:1. Bohužel pro hosty se v závěru nic zajímavého neudálo a tak utkání skončilo těsnou výhrou domácích 2:1.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele