základní část, 33. kolo
03.05.2009 14:30 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Twente - AZ Alkmaar 3:0

Twente si dnešní výhrou nad mistrem z Alkmaaru zajistilo postup do Ligy mistrů. Jedno kolo před koncem má totiž na druhém místě po prohře Ajaxu náskok před amsterdamským celkem čtyř bodů.

Domácí Twente mělo zápas pod kontrolou od úvodního hvizdu po celý zápas. Na branku ale čekalo více než poločas. Přitom gól mohlo dát mnohem dříve. Ve 24. minutě však předvedl skvělý zákrok proti Douglasově hlavičce brankář Romero. Brazilskému obránci štěstí nepřálo ani o pět minut později, kdy hlavičkou mířil tentokrát nad břevno.

Twente nakonec otevřelo skóre dvě minuty po přestávce, kdy Perez z uctivé vzdálenosti nedal Romerovi přesnou ranou šanci. V 60. minutě již vedli domácí o dvě branky, když Janssenův roh hlavičkou prodloužil Douglas a Romera poté prostřelil Wisgerhoff. Hostům veškeré naděje vzápětí sebral Gill Swerts, když obdržel červenou kartu. Twente nakonec povedené odpoledne završilo 12 minut před koncem třetí brankou z kopačky Eljera Elii.

Autor: Ondřej Holzman / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele