základní část, 7. kolo
25.10.2008 19:45 CET
3 : 0
(3:0)

Reportáž

FC Groningen - Sparta Rotterdam 3:0

Fotbalisté Groningenu se dostali na čelo holandské Eredevisie zásluhou přesvědčivé výhry nad Spartou Rotterdam 3:0. O výsledku rozhodla už první půle, v níž padly všechny branky.

Domácí měli hned od počátku utkání jasně navrch a hned v první minutě ohrozili soupeřovu bránu. Střelu Marcuse Berga z hranice vápna však výtečně zastavil brankář Sparty Harald Wapenaar. Na první gól ale nečekali příznivci Groningenu příliš dlouho. Hned o tři minuty později totiž našel Stenman přesným centrem Andersona, pro něhož už nebyl problém dostat míč do branky.

Na druhý gól čekali domácí fandové dvacet minut. A opět byl v hlavní roli útočník Petter Andersson, který tentokrát úspěšně zakončil centr Gorana Lovreho a svou druhou trefou zdvojnásobil náskok svého týmu. Třetí přesnou trefu domácích přidal deset minut před koncem úvodní půle švédský kanonýr Marcus Berg a hosté byli v tu chvíli zralí na ručník.

Naštěstí pro Spartu však Groningen druhý poločas trochu vypustil a už zdaleka nebyl tak nebezpečný jako v první polovině duelu. Do první vážnější šance se hosté dostali až v 65. minutě, jenže přímý kop Joshuy Johna z nadějné pozice zablokovala domácí zeď. Deset minut před koncem vystřelili Rotterdamští podruhé na bránu, ale ani pokus Donovana Slijngarda čestným úspěchem neskončil, a tak domácí s naprostým klidem a přehledem porazili svého soupeře hladce 3:0.

Autor: Radek Barkman / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele