základní část, 27. kolo
13.03.2009 20:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Groningen - Roda JC 2:0

Brankami Dannyho Holly a Tima Matavze ze druhého poločasu porazil Groningen v páteční předehrávce Rodu 2:0, čímž opět potvrdil, že v boji o evropské poháry neřekl poslední slovo. Naopak hosté si znovu přitížili v boji o holé přežití, jsou stále šestnáctí.

Oba týmy toho v prvním poločase mnoho nepředvedli, favorizovaní domácí zahrozili snad jen ve 20. minutě, kdy si na Švejdíkův přímý kop naskočil budoucí hrdina Holla, jenže hlavičkou Castrovu branku netrefil. Poté následovalo několik rohů domácího týmu, defenziva Rody si ovšem se všemi poradila a pět minut před pauzou přišla i její šance, Cissé ovšem mířil mimo.

Stejný hráč měl také první příležitost po změně stran, konkrétně v 57. minutě, kdy si poradil hned s dvojicí obránců, jenže jeho střela šla opět vedle. Následně se probudili také domácí, Berg nejprve střílel po nahrávce Lovrého mimo, ale tlak Groningenu se stupňoval a vedoucí branka byla jen otázkou času.

Ten nastal v 71. první minutě. Holla zahrál svůj přímý kop na první tyč, kde ho nešťastně tečoval jeden z bránících hráčů a Castro byl bezmocný - 1:0. Pojistka přišla 13 minutě poté, kdy Berg našel perfektním centrem z pravé strany Matavze a ten suveréně zakončil - 2:0. Domácí ještě mohli přidat třetí branku, Lovrého parádní bomba ale skončila na břevně. Tak jako tak ale tři body zůstali doma, Groningen zvítězil 2:0.

Autor: Petr Vaněček / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele