základní část, 34. kolo
10.05.2009 14:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Groningen - NAC Breda 1:0

V duelu týmů, které již před posledním kolem měly jisté play-off o Evropskou ligu, porazil Groningen Bredu 1:0. O výsledku rozhodl krátce před přestávkou Andreas Granqvist. Domácí FC se v duelu o pohárovou Evropu střetne s Utrechtem, NAC vyzve favorizovaný Feyenoord...

Do utkání vstoupili o něco lépe domácí, kteří si hned na úvod připravili dvě dobré šance. Po centru Holly přiťukl míč Berg ke kopačkám van de Laaka, jenž ovšem z vnitra pokutového území zamířil jen nad branku. Stejný hráč měl i druhou příležitost, tentokrát to zkoušel hlavou, ale hostující brankář ten Rouwelaar se nenechal překvapit.

Na druhé straně zahrozil po Mtiligově přímém kopu Kwakman, jenže branku netrefil a chvíli nato udeřil Groningen. Ve 43. minutě se před hostující brankou nejlépe zorientoval Granqvist, jenž překonal Rouwelaara - 1:0.

Do druhé půle vstoupila o něco aktivněji Breda, její ofenziva ovšem neměla svůj den. To na druhé straně musel být ten Rouwelaar v pozornosti, neboť ho po Hollově centru vyzkoušel hlavičkou Stenman. Poté se hostující kouč Maaskant pokusil něco s výsledkem udělat, když na hřiště poslal dva čerstvé hráče, příliš znát to ovšem nebylo. Pět minut před koncem byl navíc vyloučen hostující Cairo, a tak Groningen již neměl s udržením náskoku problém.

Autor: Petr Vaněček / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele