základní část, 10. kolo
09.11.2008 14:30 CET
5 : 0
(3:0)

Reportáž

Groningen zničil nováčka z Volendamu

Groningen pokračuje v úžasných výkonech v Euroborgu. Tentokrát to odnesl tápající nováček z Volendamu, jenž si ze severu Holandska veze hned pět "banánů". Rozhodnuto bylo velmi brzy, stejně jako si před zápasem přál kouč domácích Ron Jans. Už ve 23. minutě na ukazateli svítilo skóre 3:0.

Groningen doposud vyhrál každé domácí klání a inkasoval jen jedinkrát. Taková bilance platí i po nedělním utkání, stejně jako ta, že Volendam venku ani jednou neskóroval ani nebodoval. Za vítězstvím vykročili zelenobílí rázně. Už v 15. minutě pronikl po pravé straně Stenman, přesně nacentroval na van de Laaka, po jehož boku akorát neúčelně stepoval Meijers, a domácí kanonýr se z deseti metrů nemýlil. Hostitelé ztrojnásobili své vedení ještě během nadcházejících osmi minut.

Nejdříve po dvaceti minutách hry udeřil po centru Berga Lovre, zanedlouho si švédský útočník připsal další asistenci, když sice prováhal správný okamžik pro zakončení, ale ještě včas stačil předat balon Anderssonovi, který už si věděl rady. Po této brance nebylo o vítězi pochyb, a tak domácí poněkud polevili.

Další góly padaly až v druhém dějství a opět výhradně do branky Volendamu. Nejprve pět minut po přestávce Švejdík pronikl po pravé straně a ideálně načasoval pas pro van de Laaka. Ten byl znovu bezchybný. V 70. minutě potom sice ještě Anderssona vychytal Verhoeven, jenže za pět minut našel překrásným dlouhým balonem Sinkoh Berga, jenž se obtočil okolo svého strážce a prostřelil soupeřova golmana.

Autor: Tomáš Daníček / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele