základní část, 31. kolo
18.04.2009 19:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

BV De Graafschap - FC Groningen 0:1

Groningen potvrdil roli favorita a ukázal se jako kat záchranářských prací, když dokázal v De Graafschapu urvat tři body za těsné vítězství 0:1.

Utkání začalo velice pozvolna. Oba celky se spíše oťukávali a čekali s čímže na ně vyrukuje soupeř. Domácí však byli kupředu hnáni svým publikem a tak se ve 24. minutě postarali právě oni o první větší šanci utkání. Jason Oost se chopil balonu a dobře si jej potáhl po straně hřiště. Dobrou kličkou do středu se uvolnil a perfektní přihrávkou našel nabíhajícího Bena Sahara. Ten se své šance nezalekl a okamžitou ranou prověřil hostujícího brankáře Luciana, který proti jeho pokusu dobře zareagoval a udržel tak čisté konto.

Ovšem přišla 30. minuta a s ní i překvapivá šance hostů. Ti se vrhli do útoku a po ruce jednoho z bránicích hráčů v pokutovém území byl rozhodčím okamžitě nařízen penaltový kop. K tomu se postavil Marcus Berg a jako správný střelec poslal Groningen do vedení 0:1.

To udrželi hosté až do konec prvního dějství a na řadě bylo dějství druhé. Do toho vstoupili znovu lépe domácí. Hned z úvodu se dobrou hlavičkou blýskl Oost, jenže jeho pokusu chyběla patřičná přesnost a tak byl rozruch před hostující brankou zbytečný.

Neuběhlo mnoho a domácí znovu sáhli po silné zbrani jménem Sahar. Ten se proháčkoval až k hostujícímu brankáři a tvrdou ranou prověřil jeho schopnosti. Díky reflexivnímu zákroku Luciana však hosté stále vedli těsně 0:1.

Domácí se poté ještě několikrát pokusili dobít hostující branku, avšak bezmocně. Groningen své těsné vedení udržel až do samého konce a trochu nespravedlivě vůči domácímu celku se mohli radovat z těsného vítězství 0:1.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele