základní část, 5. kolo
03.10.2008 20:45 CET
6 : 0
(4:0)

Reportáž

AZ Alkmaar - Sparta Rotterdam 6:0

Hráčům domácího Alkmaaru se povedlo potřetí v řadě zvítězit a posun tabulkou Eredevisie je tak znatelný. Výhra nad Spartou Rotterdam probíhala ve velkém stylu a hosté na tento zápas zřejmě dlouho nezapomenou, neboť si domů vezou vysokou porážku 0:6.

Alkmaar sice úvodní dvě utkání prohrál, nyní je však ve skvělé formě. V posledních dvou zápasech navíc zaznamenal dohromady 11 branek a stává se postrachem soupeřů. Domácím vyšel výborně vstup do zápasu. Hned v úvodních sekundách utkání poslal Demi de Zeeuw dlouhý balón k nohám Mounira El Hamdaouiho, který si ho zpracoval, vběhl do šestnáctky a přesnou střelou poprvé překonal Varkevissera. Ten samý hráč měl vzápětí na noze druhou branku, ale podobně jako van den Velden neuspěl.

Druhá gólová akce tohoto utkání se zrodila ve 21. minutě, kdy Maartens potáhl míč po levé straně, přesně odcentroval a Dembele střelou bez přípravy zvýšil náskok svého týmu už na 2:0. Třetí branka na sebe nenechala dlouho čekat. Mizerný výběh Varkevissera potrestal po rohovém kopu snadnou hlavičkou do opuštěné klece Swerts a Sparta byla zralá na ručník.

Situace hostí se však neustále zhoršovala. Hned o minutu později totiž našel van Velden rozběhnutého Dembeleho, pro něhož už nebyl problém skórovat. Náskok svěřenců kouče van Gaala tak narostl už na 4:0 a v myšlenkách místních fandů se začala objevovat i představa o desetigólovém výprasku. Hosté však záhy mohli zkorigovat, když se po faulu Moisandera na Poepona pískala penalta. K míči se postavil Arne Slot, ale místo vstřelení kontaktní branky nechal vyniknout gólmana Sergio Romera, který lapil jeho střelu.

Ani ve druhém poločase fotbalisté Alkmaaru v nasazeném tempu nepolevovali. V 58. minutě připravil Maartens krásnou přihrávkou šanci El Hamdaouimu a ten se v jasné pozici nemýlil. Stoupající tlak korunoval šestou brankou Moisander po pěkné akci De Zeeuwa. Domácí mohli v závěru přidat ještě více branek, ale skóre už zůstalo neměnné. Výhra posunula Alkmaar na 4. místo, Sparta zůstává 16.

Autor: Radek Barkman / www.soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele