základní část, 31. kolo
18.04.2009 20:45 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Neslaví se. Alkmaar to pokazil

Alkmaar bude muset odložit oslavy titulu do příštího kola. Doma totiž senzačně podlehl Arnhemu 1:2, týmu ze středu tabulky, a stále tak i přes dostatečný bodový náskok na vedoucí pozici nemá jisté prvenství. Jak kouč Vitesse Theo Bos slíbil, tak také splnil. Před zápasem totiž říkal, že jeho mužstvo "nebude jen hostem na slavnostní party" a nakonec si odváží za dva šťastné góly všechny body.

Přitom pro domácí se vše vyvíjelo už od začátku na jedničku. V 19. minutě se trefil útočník Mounir El Hamdaoui, muž, který neměl být ještě vlivem zranění zcela fit, jenže do poločasu stihl srovnat Ricky van Wolfswinkel a sedm minut před koncem zařídil tři body pro Arnhem Alexander Büttner.

Jak se nakonec ukázalo, Alkmaaru tolik prohra neuškodila. Druhé Twente Enschede prohrálo také na hřišti Feynoordu, čímž ztratilo definitivně naději na první místo, čili jen bod stačí AZ v příštím kole k úplnému statusu nizozemského šampióna pro letošní sezónu. Jen Ajax ho může ještě ohrozit. Ovšem pravděpodobnost, že by Alkmaar v posledních třech kolech vše prohrál a Ajax získal ještě společně s nedělním duelem 12 bodů, se pohybuje na bodu mrazu.

Onu očekávanou party rozjel nejprve El Hamdaoui, nejlepší střelec Eredivisie. Maročan si naběhl skvěle do středu hřiště na Dembeleho přihrávku a do protipohybu gólmana Roma zakončil přesně k tyči. Ve 36. minutě však domácím zhořkla chuť. Pokus o střelu od Jennera zachytil šťastně na hranici vápna van Wolfswinkel, jenž z blízkosti před brankářem Didulicou na výbornou uspěl.

I když Alkmaar nastřelil břevno a gól mu nebyl uznán z těsného ofsajdu, mělo si na spící Vitesse dát přece jenom větší pozor. Už deset minut před koncem varoval skoro korunovaného mistra svým pokusem Nilsson. Na stadionu to pak jen umlklo, když Büttnerova dalekonosná rána, nešikovně tečovaná, zapadla přímo do branky.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

hh

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele