základní část, 21. kolo
04.02.2009 20:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

AZ Alkmaar - Roda JC 1:0

Alkmaar po dnešku vládne nizozemské nejvyšší soutěži s luxusním náskokem devíti bodů. Rozjetý AZ dnes nezastavila ani Roda Kerkrade.

Roda se ale nechtěla vzdát bez boje a v úvodu hrozila. Střelu Sekoua Cisseho zneškodnil domácí gólman Sergio Romero, De Fauwův pokus vyrazil nohou, proti Operově střele zasahovat nemusel. Alkmaar se ke své první střele dostal překvapivě až po půlhodině hry. El Hamdaoui mířil nepřesně. O sedm minut později poslal přesný pas na Da Silvu De Zeeuw, ale domácí obránce ztroskotal na brankáři Castrovi. V nastaveném čase prvního dějství však domácí děkovali svému brankářovi Romerovi, který chytil velkou šanci Opera.

Přesto však nakonec první branka, která se na konci ukázala jako vítězná, padla na druhé straně. Moussa Dembele vyslal kupředu El Hamdaouiho a ten přesnou ranou v 76. minutě poslal AZ do vedení. Střídající Graziano Pelle hlavičkoval vedle a a Mendes Da Silva brankáře Castra nepřekonal. Alkmaaru cestu za vítězstvím pět minut před koncem zkomplikoval Pocognoli, jenž se zranil a opustil trávník. Trenér Louis van Gaal už však neměl k dispozici střídání a utkání domácí museli dohrát v desíti. Přesto to Alkmaar zvládl a bere tři body.

Autor: Ondřej Holzman / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele