základní část, 1. kolo
31.08.2008 16:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Šlágr nedělního programu ve prospěch Bredy

Ambiciózní Alkmaar poněkud nečekaně nezvládl šlágr neděle, duel s Bredou. Očekával se vyrovnaný souboj, ten se také na stadionu Almaarderhout odehrával a nebýt penaltového selhání domácího Schaarse, byl by zřejmě i výsledek nerozhodný.

Hostitelé odstartovali do zápasu daleko aktivněji a hned zkraje byli blízko vedoucí branky. To by však musel Simon Poulsen po rohu Schaarse zblízka hlavičkovat daleko přesněji. O něco lépe si za deset minut vedl Poulsenův kolega Jermain Lens, jehož vybídl k povedené střele Da Silva. Brankář Bredy Jelle ten Rouwelaar ovšem konečky prstů nasměroval balon vedle tyče. A ono vousaté heslo "nedáš, dostaneš" záhy pro jednou opět zafungovalo. Jen dvě minuty po Lensově šanci nezvládli domácí obránci zlikvidovat Kolkkův centr do pokutového území, ten se snesl k nohám Amoaha, jenž levačkou zamířil při zemi přesně k pravé tyči soupeřovy svatyně.

Jenže Alkmaar má Mendese Da Silvu, oplývajícího zkušenostmi z angažmá právě v Bredě, který v tomto utkání svému někdejšímu zaměstnavateli permanentně zatápěl. Též šest minut před přestávkou to byl on, kdo rozjel nebezpečnou akci AZ, z níž tentokrát padl i gól. Da Silva si famózně proklestil cestu až do šestnáctky NAC a pak na zlatém podnose předal balon El Hamdaouimu, který už neměl příliš těžkou úlohu a zavěsil – 1:1.

Devět minut bylo ukrojeno z druhého dějství, když Dembele nevstřelil branku z dobré příležitosti po rohu Hamdaouiho. A hosté opět krutě trestali. Nezadržitelný Amoah se vehnal nikým nehlídaný do pokutového území za centrem unikajícího Reusera, aby ho neomylně usměrnil za záda Sergia Romera, brankáře AZ. Ghanský forvard málem dokonal hattrick v 67. minutě, na jeho pokus namířený k pravé tyči si však domácí golman tentokráte počíhal. Ohromná příležitost vyrovnat se naskytla Alkmaaru patnáct minut před koncem, kdy ve vlastním pokutovém území Fehér stáhl za dres k zemi Dembeleho a sudí oprávněně nařídil penaltu. Schaars ovšem do levé šibenice nemířil přesně. Minul a zhatil tak naděje AZ alespoň na bod.

Autor: Tomáš Daníček / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele