základní část, 7. kolo
25.10.2008 18:45 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

AZ Alkmaar - FC Volendam 3:0

Hráči AZ Alkmaar prodloužili zásluhou snadného vítězství nad posledním Volendamem 3:0 svou sérii vyhraných zápasů na pět. V tabulce si tak udrželi třetí pozici, zatímco hosté zůstávají bez bodu poslední.

Domácí začali ve velkém stylu a už v patnácté minutě vedli 1:0. Hrubou chybou se však pod tuto branku podepsal brankář Volendamu Jeroen Verhoeven, který podcenil jednoduchý centr a nechal propadnout míč na Martense, pro něhož už nebyl problém zakončit do opuštěné klece.

Vzápětí však prokázal své kvality, když zneškodnil pěkný volej Demyho de Zeeuwa. Jenže v tomto utkání neustále střídal slabší momenty s lepšími. Další kiks vyrobil krátce před přestávkou, když podběhl jednoduchý pas Van der Veldena, ale hlavička Graziana Pelleho skončila vedle jeho branky. Tentýž hráč sice vzápětí vstřelil branku, ale radost mu překazil zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Poločas tedy skončil pro hosty milosrdným výsledkem 1:0.

Také v úvodu druhé půle dominovali svěřenci kouče Louise van Gaala. V 55. minutě byl v hlavní roli opět Pelle, tentokrát však jeho pokus zastavilo břevno Verhoevenovy svatyně. Do první vážnější šance hostujícího mužstva se po hodině hry prodral Bernard Hofstede, ale na brankáře Sergia Romera nevyzrál.

Definitivní rozhodnutí tak padlo až patnáct minut před koncem zápasu. Brett Holman našel přesným pasem Mounira El Hamdaouiho a ten s přehledem překonal brankáře hostí. Neuplynulo ani deset minut a Verhoeven lovil míč ze své sítě potřetí. Do role nahrávače se tentokrát posunul El Hamdaoui, na jehož přesný centr si naskočil nikým nehlídaný Martens a stanovil konečný výsledek zápasu na 3:0 pro AZ.

Autor: Radek Barkman / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele