základní část, 10. kolo
09.11.2008 14:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

AZ Alkmaar - FC Twente 3:0

Alkmaar zaslouženě porazil Twente Enschede a po vítězství 3:0 se opět posunul do čela nizozemské Eredivisie. Již ve 29. minutě se na hřiště dostal střídající Ari a nakonec se odvděčil dvěma brankami. Třetí mezi ně vměstnal Mounir El Hamdaoui.

Na hráčích Twente se možná podepsala únava z utkání Poháru UEFA a hned po třech minutách musel hosty zachraňovat brankář Sander Boschker, když pálil Graziano Pelle. Po jedenácti minutách zahrozilo také Twente, ale slibnou Stamovu střelu z trestného kopu odvrátil Moisander. Ronnie Stam o chvilku později vymyslel gólovou přihrávku, kterou nevyužil Blaise N'Kufo.

Neproměněných šancí nakonec svěřenci trenéra McClarena mohli litovat ve 36. minutě, kdy se po centru Maartena Martense prosadil Ari a poslal AZ do vedení. Alkmaar ale nenechal soupeře příliš dlouho čekat a druhou ránu mu zasadil za další čtyři minuty. Z hranice vápna přesně pálil El Hamdaoui.

Alkmaar mohl o vítězství rozhodnout hned v úvodu druhého poločasu, ale tentokrát ještě David Mendes Da Silva trefil tyč. Dorážet mohl Ari, ale také on zklamal. Ari ovšem vše napravil v 58. minutě, kdy obešel brankáře Boschkera a rozhodl o výhře domácích. Brazilský útočník mohl v závěru zkompletovat hattrick, ale proti byl Boschker.

Autor: Ondřej Holzman / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele