základní skupiny - skupina B, 5. kolo
27.06.2021 23:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost peruánských reprezentantů (© AFP)

Peru zdolalo Venezuelu, která ze skupiny nepostoupila

Venezuelští reprezentanti byli blízko bezmála senzaci, kdy měli na dosah ruky postup do čtvrtfinále i přes nákazu koronavirem v týmu. Hráči, kteří byli dosud nuceni trávit turnaj v izolaci, se však na poslední zápas mohli vrátit, čímž síla Venezuely značně vzrostla. Bohužel pro ni však Venezuelané nedokázali uhrát proti dobře hrajícímu Peru postupový výsledek.

Po úvodu utkání, které bylo v režii Venezuely, se z ničeho nic do první šance zápasu dostalo ve 13. minutě Peru. Carrillo vysunul po křídle beka Corza, který poslal do vápna střílený centr. Ten propadl až k Yoshimaru Yotúnovi, pro nějž však byla branka tváří v tvář gólmanu Faríñezovi malá. Prakticky z protiakce vyslal parádní bombu venezuelský Savarino, provětral ale jen rukavice Galleseho.

Neuvěřitelný kiks však předvedl v 18. minutě útočník Venezuely Sergio Córdova. Po střele aktivního Savarina měl totiž možnost dorážet do úplně prázdné brány, hlavičkou, na kterou měl čas, ale bránu dokázal minout. Kdoví, jak by se situace dále vyvíjela, kdyby Córdova vyloženou šanci proměnil. S přibývajícím časem se totiž Venezuela začala soustředit spíš na bránění výsledku 0:0.

Druhý poločas ovlivnila šťastná situace pro Peru hned z jeho úvodu. Po rohovém kopu se míč dvakrát odrazil od venezuelských hráčů přímo před bránu, kde byl úplně sám André Carrillo, pro něhož už uklizení míče do brány nemohlo být problémem. Vyrovnat mohl jen o pár chvil později opět Sergio Córdova, který se šikovně dostal k míči a z halfvoleje jen těsně přestřelil bránu.

Přelstít gólmana Galleseho se málem povedlo v 61. minutě Rómulu Oterovi, který z přímého z poměrně ostrého úhlu šajtlí zkoušel obstřelit na bližší tyč zeď. Pokud by se mu to povedlo, byl by to gól na úrovni Roberta Carlose, nicméně o pár centimetrů minul tyč peruánské brány. Když pak nešťastný Córdova spálil v 72. minutě další šanci, bylo už s Venezuelou zle.

Další šanci už si totiž vytvořit nedokázala, ačkoliv čerstvý Yeferson Soteldo z křídla zle zatápěl peruánské obraně. Vítězství Peru tak "Inky" udrželo na 2. místě skupiny B, zatímco Venezuela se s turnajem rozloučila.

Autor: Jaroslav Novotný / youtube.com, conmebol.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele