základní skupiny - skupina A, 5. kolo
29.06.2021 02:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Edinson Cavani (© AFP)

Uruguay přehrála Paraguay, o výhře rozhodl Cavani

Zápas o 2. místo zaslouženě ovládla Uruguay. Paraguay však mnohem víc než prohra bude bolet ztráta svého klíčového hráče Miguela Almiróna, který si poranil zadní stehenní sval a jeho další účinkování na turnaji je spíš nepravděpodobné. Uruguay pro změnu zase nejspíš přišla o zkušeného stopera Diega Godína.

Uruguay se každopádně na turnaji s každým zápasem zlepšuje a měla také první šanci v tomto zápase. V 6. minutě se po chybě stopera Alonsa dostal za obranu De Arrascaeta, ale po jeho ráně se míč pouze otřel o vnější stranu tyče a sítě. Ani v 9. minutě neměl Giorgian De Arrascaeta potřebné štěstí a znovu zvonila po jeho střele jen tyč. Aktivnější Uruguay se ale zaslouženě dostala do vedení ve 20. minutě. Ángel Cardozo zezadu ve vápně fauloval Nándeze a nabídnutou penaltu proměnil suverénně Edinson Cavani.

Další šanci Uruguaye přinesla 28. minuta, kdy skvěle hrající Nicolás De La Cruz proběhl přes celé hřiště, přihrál Cavanimu, a ten hledal ještě na zadní tyči De Arrascaetu, ke kterému se ale stačil vrátit obránce Omar Alderete, který míč odklidil.

Ve druhém poločase se Paraguay nutně potřebovala zlepšit, příliš se jí to však nedařilo a potvrdila, že v zápase je to ona, která potřebuje dát první branku. V 53. minutě se sice krátce radovala z vyrovnání, rozhodčí si však nemohli nevšimnout jasného ofsajdu. Téměř celý druhý poločas se tak nesl v duchu paraguayského obléhání pokutového území soupeře, které však nevedlo k žádné velké šanci. Uruguayské protiútoky zase často končily na nepřesnosti v předfinální fázi.

Na první velkou šanci jsme tak museli čekat až do 70. minuty, kdy Facundo Torres vtipnou patičkou vyslal do akce Luíse Suáreze, ten však gólmana Silvu nedokázal překonat. Paraguay tak dále měla šanci na vyrovnání. Toho se mohla dočkat v nastaveném čase, jelikož José Giménez fauloval na hranici vápna Davida Martíneze a do akce šel VAR. Nutno říct, že by šlo o velmi smolnou a kuriózní penaltu, jelikož faul byl naprosto přesně v rohu pokutového území. Nakonec však Paraguay kopala pouze přímý kop. Z něj však mohl vyrovnat právě faulovaný Martínez, který ale z malého vápna trestuhodně minul bránu. Kdyby na ni míč usměrnil, gólman Muslera by byl bez šance. Takto však Uruguay dokázala vedení udržet a ve čtvrtfinále se utká s Kolumbií, zatímco Paraguay poměří síly s Peru.

Autor: Jaroslav Novotný / youtube.com, conmebol.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele