základní skupiny - skupina A, 3. kolo
21.06.2021 23:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Eduardo Vargas (Chile) (© AFP)

Uruguay zachránila remízu s Chile

Zápas skončil remízou, se kterou těžko některé z mužstev bude spokojené. Uruguay sice konečně prolomila střelecké trápení, pomohl jí k tomu ale jen vlastní gól Artura Vidala, který při něm navíc pravděpodobně byl faulován. Chile zase v zápase přišlo vinou zranění o Guillerma Maripána, Eduarda Vargase, Artura Vidala a Ericka Pulgara, jejichž zdravotní stav zatím zůstává nejistý.

Navíc se na Chilany nabalují problémy mimofotbalového rázu, když byli za porušení karantény potrestáni Arturo Vidal a Gary Medel. V médiích se navíc objevila spekulace, že 6 hráčů si mělo na hotel pozvat ženskou návštěvu.

Nyní už ale k samotnému zápasu. Aktivnější vstup do utkání měli uruguayští fotbalisté, kteří jednoznačně chtěli prolomit střelecké trápení. V 8. minutě se do vyložené šance dostal Edinson Cavani, který z bezprostřední blízkosti nedokázal míč usměrnit za Bravova záda, nicméně vůbec to nevadilo, jelikož pomezní stejně zvedl praporek. O minutu později se ke své druhé střele v zápase dostal Giorgian De Arrascaeta, který donutil Brava jít rychle na zem, situaci ale chilský gólman zvládl.

Utkání nabízelo celkem sympatickou podívanou a ve 26. minutě jsme po větším množství nedotažených náznaků šancí viděli konečně i gól. Jeho autorem byl Eduardo Vargas, který využil Breretonova sklepnutí a z poměrně ostrého úhlu vypálil nechytatelnou bombu na zadní tyč. Ve 38. minutě muselo Chile nuceně střídat velmi dobře hrajícího stopera Maripána, který kvůli zranění v dolní části těla musel hřiště opustit na nosítkách.

Postupně upadající aktivitu Uruguaye se trenér Tabárez pokusil oživit změnou rozestavení na 3-5-2 a vysláním na hřiště Cácerese a Nándeze. Ze hřiště byli naopak staženi De La Cruz a González. Uruguay svou hru sice zlepšila, do šancí se však nedostávala. Změnilo se to až s příchodem mladého Facunda Torrese v 60. minutě. Ten hned chvíli po svém vstupu na hřiště parádním volejem zamířil k tyči, kde byl ale včas bravurní Claudio Bravo.

V 66. minutě už ovšem svůj tým zachránit nedokázal, když po rohovém kopu Torrese prodloužil za sebe míč Matías Vecino, Arturo Vidal se jej pokusil odvrátit, ale střetl se s nohou Luise Suáreze. Míč po odrazu skončil v bráně a na řadu přišel VAR, zda šlo o faul či nikoliv... a poměrně překvapivě rozhodl ve prospěch uruguayského útočníka - 1:1.

Uruguay gól po čtyřech bezgólových zápasech nakopl, ale přes obranu soupeře se nemohli dostat. Radikální změna v zápase přišla okolo 80. minuty zápasu. Erick Pulgar hrál evidentně delší dobu se zraněním, a právě v tuto chvíli definitivně odešel ze hřiště, jelikož pokračovat už nemohl. Chile už však vypotřebovalo tři okna pro střídání a muselo dohrávat jen s 10 hráči. Uruguay mocně tlačila, ale když gólem neskončila ani nadějná hlavička Cavaniho z 85. minuty, musela se spokojit pouze s bodem.

Autor: Jaroslav Novotný / conmebol.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele