základní skupiny - skupina B, 2. kolo
18.06.2021 02:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Richarlison (© AFP)

Brazilci rozstříleli Peru

Forma brazilského národního týmu je v posledních zápasech neuvěřitelná a zdá se, že navíc ještě graduje. Selecão totiž zvítězilo poosmé v řadě, přičemž v těchto zápasech dostalo pouhé 2 góly (shodou okolností oba od Peru). Ačkoliv to dle výsledku nevypadá, Peru bylo Brazílii dlouhou dobu vyrovnaným soupeřem a výsledek je tak pro něj velice krutý.

Na rozdíl od zápasu s Venezuelou Brazilci tentokrát na svého soupeře nijak nevlétli a prvních deset minut jsme tak mohli sledovat spíše opatrný fotbal. Poté však ve 12. minutě došlo k nedorozumění v peruánské obraně, když Renato Tapia nedokázal odhlavičkovat centr do vápna, naopak ho posunul za sebe na zadní tyč. Tím dokonale zmátl levého beka Lópeze, který tak nedokázal ubránit Gabriela Jesuse, a ten připravil gólovou pozici pro Alexe Sandra. Peru však ani po obdrženém gólu nehodlalo měnit svůj herní styl, tedy dobře bránit a při každé příležitosti se pokusit o protiútok. Díky agresivnímu napadání rozehrávky se ve 39. minutě dostal do šance Yoshimar Yotún, jehož slabé zakončení sice nezastavil gólman Ederson. V pohodě jej však odvrátil obránce Danilo. V závěru poločasu pak druhý gól mohl přidat levý bek Alex Sandro, jehož zakončení po přihrávce Neymara však mířilo nad bránu Galleseho.

Začátek druhého poločasu byl opět spíš opatrnější, v 60. minutě však Neymar vnikl do vápna, kde upadl a rozhodčí odpískal penaltu. Díky VAR ovšem vyšlo najevo, že šlo o jeden z mnoha brazilských pokusů o ošálení rozhodčího. Neymar upadl pouze poté, co sám nohou nakopl soupeřova obránce. Už o pár minut později však Neymar ukázal svou lepší stránku, když po hezké individuální akci vystřelil zpoza vápna k tyči a Gallese neměl nárok - 2:0.

Po druhé brance muselo Peru otevřít hru, což vedlo k několika zajímavým náznakům šancí na soupeřově straně. Bylo to však Peru, které mělo obrovskou šanci na snížení skóre, když v 79. minutě střídající Alex Valera po standardní situaci z malého vápna pouze překopl bránu. Prostřídaná peruánská sestava už však očividně postrádala potřebnou kvalitu a Brazílie na konci vymezeného času zápas zcela opanovala. Otevřená obrana Peru kupila chybu za chybou, z nichž jednu potrestal v 89. minutě Éverton Ribeiro a v nastaveném čase přidal ještě další branku Richarlison. Peru tak i přes slušný výkon ze zápasu odešlo s debaklem 4:0.

Autor: Jaroslav Novotný / conmebol.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele