základní skupiny - skupina A, 4. kolo
24.06.2021 23:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Edinson Cavani (© AFP)

Uruguay naplnila roli favorita a přehrála Bolívii

Přece jen se Uruguay dokázala v pravý čas zlepšit a postupuje do čtvrtfinále. Bolívie naopak na turnaji končí a v posledním zápase s Argentinou už jí půjde jen o čest.

Bolívie v minulém zápase proti Chile předvedla velmi dobrý výkon, zopakovat jej však nedokázala a prakticky po celý zápas byla lepší Uruguay. Na první vyloženou šanci v zápase jsme čekali až do 21. minuty. Cavani si naběhl na perfektní pas za obranu, předložil balón Suárezovi, ten ještě vrátil míč Cavanimu před téměř odkrytou bránu, ale toho zradilo zpracování a než stihl zakončit, gólman Lampe mu míč skvěle vypíchl rukou.

Poté jsme sledovali hlušší pasáž, kterou ukončila až akce ze 40. minuty, když Valverde našel opět za obranou De Arrascaetu, který poslal perfektní křížný pas do vápna, jenž si o nohy gólmana Lampeho srazil do brány Jairo Quinteros. Gól byl sice přiznán jako vlastní bolívijskému gólmanovi, míč by ale i přes jeho zásah skončil s jistotou v bráně. V poslední minutě nastaveného času mohl na 2:0 zvýšit Luis Suárez, jeho přízemní střelu z přímého kopu ale zlikvidoval skvělý Lampe.

Že zkušeného gólmana nerozhodil ani smolný gól, potvrdil opět v 52. minutě, kdy chytil naprosto jasnou branku Cavanimu z bezprostřední blízkosti. Útočník Uruguaye jen nevěřícně pochválil Lampeho za zákrok a nemohl pochopit, jak šanci mohl spálit. Bolívie sice držela často míč na kopačkách, do první šance se dostala ale až minutu po Cavaniho tutovce. Na turnaji fantasticky hrající mladík Ramiro Vaca vypálil ze střední vzdálenosti a Fernando Muslera se musel proletět vzduchem, aby zabránil gólu ve své síti.

V 57. minutě si chtěl Luis Suárez zahrát na Patrika Schicka a z dobrých 45 metrů přehodit gólmana, který se vracel do brány po zákroku mimo vápno. Carlos Lampe však předvedl mnohem lepší orientaci v prostoru než David Marshall a Suárezovu dobře mířenou střelu jednou rukou zachytil. O tři minuty stejný hráč chtěl Lampeho prostřelit mezi nohama, brankář však byl svými koleny na zemi včas.

Nádhernou střelu přesně z hranice velkého vápna vyslal na Lampeho v 66. minutě Bentancur, Lampe však vytáhl fantastický reflexivní zákrok a chytil tak už snad čtvrtou vyloženou šanci soupeři. Bolívijští hráči však působili unaveně a vázla jim kombinace. Naopak Óscar Tabárez mohl být konečně s hrou svého týmu spokojen a Uruguayci přidávali šanci za šancí.

V 76. minutě mohl pojistit vedení čerstvý Facundo Torres, ve skluzu ale nedokázal míč nasměrovat do poloprázdné brány. Rozhodující gól, který definitivně zlomil skomírající odpor Bolívie, tak vstřelil Edinson Cavani z prostoru penaltového puntíku po skvělém Torresově centru. S tímto už ani Carlos Lampe nemohl nic dělat. Edinson Cavani se tak stal prvním střelcem Uruguaye po pěti zápasech. Předchozí dva góly si totiž soupeř vstřelil sám. V závěru ještě mohl výhru pečetit Maxi Gómez opět po přihrávce Valverdeho, sám před zcela odkrytou bránou ale naprosto trestuhodně minul.

Autor: Jaroslav Novotný / conmebol.com, youtube.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele