základní skupiny - skupina A, 5. kolo
29.06.2021 02:00 CET
1 : 4
(0:3)

Reportáž

Lionel Messi (© AFP)

Argentina si poradila s Bolívií, Messi dal dvě branky a má rekord

Bolívijcům se turnaj rozhodně nepovedl, každopádně za svůj herní projev se stydět nemusí. Argentina si však i v tomto zápase došla pro zaslouženou výhru a její forma čím dál tím víc graduje. Pro Bolívii šlo naopak o smutnou tečku za turnajem.

Začátky zápasů jsou na turnaji zatím vždy zcela v režii Argentiny a nebylo tomu jinak ani teď. Už ve 3. minutě se do gólové šance dostal Agüero, který nedokázal prostřelit z bezprostřední blízkosti Lampeho. Míč se pak odrazil ke zcela volnému Correovi, kterému ve skórování zabránil fantastickým skokem opět Lampe. V 6. minutě už však šla Argentina do vedení po krásné kombinaci. Correa posunul míč na hraně vápna Messimu, ten poslal mezi dvěma obránci parádní oblouček za obranu přímo na nohu Alejandra Gómeze, jehož skvělý volej se odrazil od břevna do brány. Lampe byl bez šance.

Po prvním gólu se Argentina trochu uklidnila a už neútočila tak zuřivě. Míče si tak víc užívali i hráči Bolívie, kterým se ale nedařilo nijak přelstít obrannou řadu Argentiny. Ve 31. minutě aktivní Gómez udělal kličku Diegu Bejaranovi, který jej fauloval a Lionel Messi dostal šanci kopat penaltu. S tím obvykle nemívá problémy a neměl je ani teď - 2:0 pro Argentinu. Argentina hrála dále naprosto skvěle a bolívijská obrana začínala být přetížená. Ze strany Bolívie stojí za zmínku v prvním poločase jen střela z dálky v podání 19letého Jeysona Chury, který pořádně protáhl Armaniho. Ve 43. minutě už to ale bylo 3:0, když se Messi dostal za obranu a obloučkem přehodil Lampeho.

Do druhého poločasu naopak vstoupila aktivněji Bolívie, která se nechtěla s turnajem rozloučit debaklem. Argentina naopak už jen v pohodě kontrolovala vedení a do útočení se příliš nehnala. V 60. minutě zaznamenala Bolívie konečně na turnaji první gól ze hry, když se prosadil po Justinianově přihrávce Erwin Saavedra. O chvíli později už to ale zase bylo o tři góly. V 65. minutě totiž Acuña odcentroval do vápna, Lampe míč před Lautarem Martínezem odklidil jen ke Gonzalu Montielovi, který sice ještě trefil pouze obránce před sebou, míč se však odrazil zpět k volnému Martínezovi, a ten už neměl problém míč uklidit do prázdné brány.

Carlos Lampe musel být i nadále v pohotovosti a dále ukazoval, že byl dosud jednoznačně nejlepším gólmanem na turnaji. V 70. minutě totiž dvakrát vychytal ve 100% šanci Lautara Martíneze, v 77. minutě pro změnu zkazil hattrick Messimu, když zlikvidoval jeho povedenou střelu z přímého kopu. V nastavení pak Messimu Lampe vychytal i dobře mířenou střelu na bližší tyč. Každopádně Argentina i tak deklasovala Bolívii 1:4.

Autor: Jaroslav Novotný / youtube.com, conmebol.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele