základní skupiny - skupina A, 3. kolo
22.06.2021 02:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Alejandro Gomez (© AFP)

Argentina - Paraguay 1:0

Duel těchto dvou týmů skutečně moc fotbalové krásy nepobral. Argentina sice svým fotbalem nijak zvlášť nebaví, nelze jí však upřít perfektní plnění taktických pokynů, díky kterým ze hřiště naprosto vymazala ofenzivu svých posledních dvou soupeřů. Naopak Paraguay v útoku působila unaveným dojmem, a má tedy do dalších bojů co zlepšovat.

Argentinci potvrdili, že vstupy do zápasů jsou jejich velkou předností a hned na začátku svého soka zatlačili do obrany. Skvělým výkonem se prezentoval zejména maličký Alejandro "Papu" Gómez. První 100% gólovku měla Argentina už v 7. minutě, když Robert Piris nepochopitelně šel do hlavičkového souboje s vlastním spoluhráčem a hlavičkou přichystal míč Sergiu Agüerovi, který ale tváří v tvář Silvovi přestřelil.

Nemuselo ho to ale nijak zvlášť mrzet, protože už v 10. minutě skóroval Gómez po perfektní průnikové přihrávce Di Maríi. Blízko gólu měl i Lionel Messi po přímém kopu těsně za hranicí pokutového území, branku však minul. V další fázi zápasu Argentina bránila s naprostým přehledem a Paraguayce tím doslova deptala.

Klíčovým momentem zápasu byl incident zhruba z poloviny 1. poločasu, kdy Nicolás Tagliafico šel do souboje o míč s Gustavem Gómezem zbytečně surovým zákrokem, kdy Gómezovi oběma nohama došlápl na nárt. Sudí však faul nejprve neodpískal a VAR tento hodně tmavě oranžový zákrok neposoudil jako dostatečný pro udělení červené karty. Tagliafico tak za brutální zákrok nebyl nijak potrestán. Na konci prvního poločasu jsme ještě mohli vidět vlastní gól v podání Paraguaye, ten ale nebyl Argentině uznán, jelikož předtím Messi ovlivnil hru z ofsajdového postavení.

Druhý poločas už byl pak jen ukázkou absolutní argentinské defenzivní dominance. Paraguay platonicky obléhala pokutové území svého soupeře a za celý zápas zahrávala také 9 rohových kopů, do žádné velké šance se ale nedostala. A protože Argentina se také vůbec nehnala do útoku, viděli jsme opravdu velice nezáživný poločas. Argentina tak zvítězila nejtěsnějším možným rozdílem a už druhému soupeři v řadě nedovolila vytvořit si jedinou větší příležitost skórovat.

Autor: Jaroslav Novotný / conmebol.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele