základní skupiny - skupina B, 3. kolo
20.06.2015 21:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Repríza finále Copy vítěze neměla, přesto postupují oba

Obhájci titulu s odřenýma ušima postupují do čtvrtfinále Copa América, kde však narazí na jednoho z největších favoritů turnaje - domácí Chile. Remíza 1:1, kterou gólově obstarali José María Giménez a Lucas Barrios, však posílá dál i Paraguay. Ta si na soupeře do prvního kola play-off musí ještě počkat - narazí na vítěze skupiny C.

Repríza finále Copa América zpřed čtyř let byla veskrze pohodová. Uruguay, zlatí medailisté posledního šampionátu, si k postupu mohla dovolit i o gól prohrát; Paraguay, a shodou okolností i obhájce stříbrné medaile, měla dokonce účast mezi nejlepší osmičkou zajištěnou už před úvodním hvizdem. Zápas nakonec kopíroval výsledky dvou posledních vzájemných střetů z kvalifikace na MS 2014.

V prvním poločase viděli fanoušci na Estadio La Portada v La Sereně pouhopouhé tři střely na branky - hned dvě z nich ovšem rozvlnily síť. Jako první se gólově prosadil stoper Uruguaye José María Giménez, který si nezastavitelně naskočil na rohový kop Carlose Sáncheze a hlavou otevřel skóre - devětadvacátá minuta a 1:0.

Stále teprve dvacetiletý obránce Atlética Madrid mohl ještě do přestávky vedení svého celku navýšit, po dalším rohu však jeho "kladivo" zastavil gólman Villar. Muslera na druhé straně kapituloval až v závěru úvodního dějství, přestože to byla první střela na jeho branku. Opět se tak stalo po rohu, Benítez nacentroval přímo na hlavu Lucase Barriose a jeho projektil pod břevno nesnesl odpor - 1:1.

Zápas se v prvním dějství gólově vyčerpal a ve druhém dějství už se nebylo příliš na co dívat ani co do gólových příležitostí. Uruguay jako by se už šetřila na čtvrteční čtvrtfinálový zápas a směrem do ofenzivy se víceméně odmlčela - jen Cavani a Stuani sterilně pokoušeli své štěstí.

To Fernando Muslera se musel činit usilovněji. Proti hlavičce Bruna Valdeze mu ještě stačilo dobré poziční postavení, ale když se na hranici šestnáctky odhodlal ke střele střídající Derlis Gonzalez, zastavil jeho ránu až díky pohotovému skoku k tyčce.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip X...0:0

Reagovat
Tomtaf

3:0

Reagovat
el Principito

Uruguay nemusí vyhrát ... k postupu ze třetího místa jim stačí remíza

Reagovat
smazaný uživatel

Za předpokladu, že Jamajka neporazí Argentinu, jim stačí i prohra o gól, protože by měli 3 body při skóre 1:2, zatímco Ekvádor by měl při stejném bodovém zisku skóre 4:6.

Reagovat
Murtago

Reagovat
celeb

Uruguaj s Godinom, Suarezom a Forlanom ... to bola ina kava!

Reagovat
celeb

Pekne fair play - Uruguaj zakopne loptu za ciaru cca v 3/4 dlzky hriska, Paraguaj vrati az k brankarovi a okamzite napada - z coho vyplynula zlta pre Uruguaj - poucenie, nehrat fair play, aj tak ti to super nevrati.

Reagovat
smazaný uživatel

ruka?

Reagovat
ďuriLFC

ne

Reagovat
celeb

nebola, bral to hrudou, ale vyzeralo to tak. Ofsajd ... no comment. Slepy rozhodca nezaregistroval, ze tu strelu po rohu vracal Paraguajcan ... inak strasne vykony rozhodcov na Cope - a z toho vyplyvajuca extremna zaplava hnusnych divadielok, ked to nikto netresta, treba to skusit.

Reagovat
smazaný uživatel

ruka ... mne prišlo, že to možno aj trafilo rameno, ale bol to 1 záber, takže neviem ...

rozhodcovia ... toto je klasika, ja už to ani nekomentujem (zvyknutý z PD), kazí to hru, ale čo už, zlepšenia sa asi tak skoro nedočkáme

Reagovat
celeb

toto je o 2 triedy horsie nez od LaLigy - a uz tam je to riadne nahovno

Reagovat
celeb

Uruguaj pekny vykon, keby neboli tak impotentni v koncovke, tak min. 3:1 vyhraju. Paraguaj slabsi nez minulu Copu/MS - ich hra je strasne neatraktivna. Snad vypadnu co najskor.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele