základní skupiny - skupina C, 1. kolo
14.06.2015 23:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Brazílii úvodem Copy proti Peru zachraňoval Neymar

Pokud někdo pochyboval o tom, že Neymar ještě vůbec bude mít na Copu Amériku po náročné sezoně v Barceloně dostatek sil, zde je důkaz, že rozhodně bude. Nezastavitelný útočník vstřelil gól, napálil břevno a v nastavení geniálním pasem přeci jen umožnil Brazilcům udolat Peru 2:1...

Čistě na základě historických záznamů tímto kanárci získali příjemnou jistotu: na letošní Copě se prostě musí podívat až do finále.

Povedlo se jim to totiž ve všech šesti předešlých případech, kdy šampionát otevřeli výhrou. Z toho čtyřikrát si dokráčeli pro zlato - jako i naposledy roku 2004.

Tohle vítězství se každopádně nerodilo vůbec snadno. Ačkoliv Dungova Brazílie doposavad vůbec nejevila známky pokračování defenzivní krize z konce mistrovství světa, hned po třech minutách nejednomu příznivci Selecaa ošklivě zatrnulo. Cirkusové kousky dua David Luíz - brankář Jefferson tehdy totiž vedly k senzačně rychlému úderu Cuevy.

Neméně rychle ovšem Brazílie také odpověděla. Zřejmě přespříliš rozjásané Peru ihned za dvě minuty nechalo Neymara zcela neobsazeného ve vápně a tomu se pak hravě podařilo využít centru Daniho Alvese z pravé strany.

Neymarova show potom pokračovala i nadále. Ve 13. minutě byl na čáře odmítnut Zambranem, aby krátce po změně stran dokonce ztroskotal na horní tyči. Rozhodující slovo tak nakonec náleželo někomu jinému; bez Neymara by však nikdy nepadlo.

Střídající Douglas Costa, jenž dříve po jiné příhře barcelonské hvězdy kuriózně selhal, ve druhé minutě nastavení těžil právě a jedině z útočníkova úžasně vyměřeného pasu napříč šestnáctkou.

Autor: Tomáš Daníček / ca2015.com

Komentáře (479)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele