základní skupiny - skupina C, 2. kolo
18.06.2015 02:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Kolumbie porazila Brazílii 1:0 a vrátila se do boje o postup

Po porážce s Venezuelou museli Kolumbijci proti favorizované Brazílii za každou cenu bodovat, což se jim podařilo náramně. Pékermanovi svěřenci udolali Neymara a spol. 1:0 gólem obránce Murilla. Červenou kaňkou na šlágru skupiny C byl incident po skončení utkání, kdy byli za nesportovní chování dodatečně vyloučeni právě Neymar a Carlos Bacca.

Úvod duelu byl z obou stran opatrnější a pěkných ofenzivních akcí byli v Chile svědky až po půlhodině hry. Nejprve se ještě zastřeloval Carlos Sánchez, jehož tečovaná rána zapadla vedle zadní tyče, o pět minut později už se ale Kolumbijci radovali. Přímý kop Cuadrada způsobil ve vápně Brazílie zmatek, ze kterého se nejpohotověji vymotal Jeison Murillo a otevřel skóre - 0:1.

Los Cafeteros tento gól povzbudil a do poločasu mohli přidat klidně ještě dva. Falcao hlavou ze značky pokutového kopu mířil těsně vedle, stejně jako jeho budoucí spoluhráč z Chelsea Juan Cuadrado, jenž měl na hranici vápna moře času - přesto branku minul.

Přesto nakonec Kolumbie byla ráda, že šla do kabin alespoň s jednogólovým vedením; minutu před koncem totiž měl srovnat Neymar. Nadýchaný centr od Daniho Alvese dostal přímo na hlavu, ale skvělý zákrok Ospiny mu radost překazil. Hned po obrátce pak barcelonský křídelník pelášil prakticky sám na branku, ale místo postupu zvolil střelu, která postrádala razanci i přesnost.

Ve druhém dějství nebylo o příležitosti nouze po celých pětačtyřicet minut, a to na obou stranách. Šikovný Cuadrado po sólo akci pálil těsně vedle, zatímco minelu Murilla trestuhodně nevyužil Firmino, před nímž zívala prázdná brána. V závěru klání pak mohl pojistit výhru Kolumbie James Rodríguez, ale ani on z úhlu netrefil prostor tří tyčí.

Brazilec Neymar, který v prvním utkání Kanárků proti Peru zářil herně, po skončení nočního zápasu ukázal i svou stinnou stránku, když nastřelil míč do zad obránce Kolumbie Armera. Za to si kromě červené karty vykoledoval i důrazné strčení od Carlose Baccy, který ve svém agresivním chování zdárně pokračoval a vyloučen byl zaslouženě i on.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (311)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele