play off - čtvrtfinále
27.06.2015 01:30 CET
0 : 0
5:4 pen.
(0:0, bez prodloužení)

Reportáž

Tévez poslal Argentinu do semifinále Copa América

Dalším semifinalistou Copy Américy je Argentina, která po obrovském dramatu vyřadila Kolumbii až v penaltovém rozstřelu, když rozhodující kop proměnil Carlos Tévez. Svěřenci Gerarda Martina byli po celý zápas lepším týmem, ani jednou však nedokázali překonat dnes skvěle chytajícího Davida Ospinu.

Brankář Arsenalu se poprvé předvedl ve 26. minutě, když po Pastoreho přihrávce zakončoval zblízka Sergio Agüero, Ospina byl ale na místě a následně fantastickým tygřím skokem zlikvidoval i dorážku Lionela Messiho. Bílomodří měli vskutku drtivou převahu, což dokumentuje i statistika střel - Kolumbie během prvního poločasu vůbec nevystřelila na bránu. Vlastně jednou ano - ránu Zapaty na vlastní svatyni naštěstí pro Los Cafeteros lapil pozorný Ospina.

Další úžasný zákrok si šestadvacetiletý gólman připsal pár minut před koncem základní hrací doby, kdy konečky prstů vyškrábl na tyč prudkou střelu Otamendiho po rohovém kopu. Ještě předtím se dalekonosný pokus střídajícího Banegy otřel o břevno. V 88. minutě už se Tevézovi podařilo Ospinu překonat, ovšem míč mířící do sítě těsně před brankovou čárou odkopl do bezpečí Jeison Murillo.

Na jihoamerickém mistrovství se prodloužení nehraje, a tak se po bezbrankové remíze po devadesáti minutách šlo rovnou na penaltovou loterii. Argentinci v něm měli několik mečbolů, ten první po překopnutí Muriela neproměnil Lucas Biglia. Po něm nedali ještě tři hráči v řadě, až Carlos Tévez zachoval chladnou hlavu a poslal Albiceleste do semifinále, ve kterém narazí na lepšího z dvojice Brazílie - Paraguay.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (482)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele