play off - finále
15.07.2007 23:05 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

BRAZÍLIE VYHRÁLA COPA AMÉRICA

Fotbalisté Brazílie podruhé za sebou ovládli Copa América, ve finálovém utkání porazili favorizovanou Argentinu 3:0. Přestože se v podání Kanárků samba nekonala, Argentinu poslala do kolen efektivní koncovka brazilského mužstva.

Rok 2004, Brazílie – Argentina 2:2 v normální hrací době, 4:2 na penalty. Bylo to poprvé, co Brazílie na tomto turnaji porazila Argentinu. Copa América 2007 tak měla být ve znamení pomsty argentinského mužstva za tři roky starou porážku. V průběhu turnaje tomu vše nasvědčovalo, Argentinci proplouvali bez klopýtnutí, zatímco Brazílie měla několikrát namále. I fotbal v podání obou mužstev byl odlišný. S trochou nadsázky by se dalo říct, že Argentina = sázka na ofenzívu a Brazílie = sázka na defenzívu.

Brazilci však v posledních pěti vzájemných střetnutí, až na jednu výjimku, odcházeli z trávníku vždy s vítězným gestem. A čekalo se, že favorizovaná Argentina s našlapaným kádrem tuto sérii proti oslabeným Brazilcům přeruší...

Do utkání vstoupili lépe podceňovaní Brazilci. Už v páté minutě udeřili z brejkové situace. Po dlouhé přihrávce Elana si Julio Baptista udělal prostor v pokutovém území a nekompromisní střelou do pravého rohu branky otevřel skóre. Brazilcům však úvodní elán nevydržel dlouho a pomalu se dostávali pod tlak. Pozornost brazilského brankáře prověřil razantní střelou Juan Sebastian Veron. Nicméně zřejmě rozhodující moment utkání přišel pět minut před poločasovou pauzou. Dani Alvés nasměroval z pravé strany nebezpečný střílený centr a nešťastník Roberto Ayala si ve skluzu vsítil vlastní gól. Poločasový stav 2:0 nahrával hodně do karet Brazilcům.

Argentina se celý zápas tlačila do útoku, ale zřídkakdy dokázala něco kloudného vymyslet. Brazilská defenzíva pod trenérem Dungou pracovala na výbornou. Postupem času museli Argentinci sáhnout po hře na vabank. Ani to však úspěchy nepřineslo, po jednom z mnoha brejků opět udeřili Kanárci. Vynikající kolmice Vagnera Love našla agilního Daniela Alvés, který potřetí v utkání rozvlnil síť bezmocného Abbondanzieriho.

Brazílie může slavit v pořadní osmý triumf v Copa América. Podruhé za sebou si svěřenci kouče Dungy vychutnávají triumf v jihoamerickém pohár na úkor Argentiny, přestože v minulých letech tomu bylo právě naopak. V posledních pěti letech je to čtvrté vítězství Brazílie na tomto turnaji.

Autor: David Kubáň

Komentáře (33)

Přidat komentář
Shevchenko

0:3

Reagovat
Pharrell

no bude to mnohem vyrovnanejsi ale favoritem zapasu je urcite Argentina

Reagovat
HOST*

jo argenti

Reagovat
HOST*Joe

Jo tak tu 3 si trefil ale ne na správný straně.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Shevchenko

0:3

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Shevchenko

Tu chodíš nějak často

Reagovat
HOST*

kde se na to muzu podivat tv nebo net

Reagovat
HOST*Robert

Kdetomuzu sledovat

Reagovat
HOST*Robert

Kdetomuzu sledovat

Reagovat
HOST*

na kterém tv programu bude přenos?

Reagovat
HOST*Robert

Reagovat
HOST*

na kterem programu to hraje ví to někdo??

Reagovat
HOST*Mind_Killer

NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Moc jsem jim nevěřil, ale vyšlo to... Júlio se snaží zůstat v Realu, nevím, zda mu to ale bude platné. Mascherano je prase...

Reagovat
HOST*lop

ty si dement ty nevíš

Reagovat
HOST*nofan

Milý Jardo. Kdybys svůj tip napsal před zápasem, tak bys by teď borec. Ale takhle to je spíš zoufalství.

Reagovat
smazaný uživatel

Co je na tom zoufalýho? Týmu fandím za každých okolností, že hraje evropsky mě sice možná mrzí, ale to je tak všechno, tak zklidni hormon, jo?

Na toho troglodyta nad tebou reagovat v dalším příspěvku nebudu...

Reagovat
HOST*nofan

Fandit můžeš, ale já tomu říkám - po bitvě je každej generál. Odůvodnim ti každej zápas jak dopadne - ale až uvidim jak to skončil. Jasan.

Reagovat
smazaný uživatel

A já ti toho generála snad popírám? Mám akorát radost, že Brazílie vyhrála, tak si nech kecy na 25.12., OK?

Reagovat
HOST*RM

link na mač:

http://www.youtube.com/watch?v=ka5RjKKaeIc

Hala Baptista

Hala Robinho

Reagovat
smazaný uživatel

Aj keď mi to asi nikto veriť nebude chcieť, tak som výhru Brazílie očakával, a to z jedného dôvodu - Dunga. Tak ako skvele vedel režírovať hru ako hráč, tak skvele pripravil taktiku na inak výborných Argentincov. Je to macher.

Reagovat
smazaný uživatel

Ničmenej bude asi v takej pozícii, ako Capello u nás - hra nič moc, výsledky dobré. Teraz by som chcel vedieť, čo napíše ten macher v novinách, ktorý pre asi dvomi týždňami písal, že Brazília má najslabší výber od vynálezu elektriny...

Reagovat
smazaný uživatel

Brazílie v tomto zápase nebyla lepším mužstvem, ale neskutečná efektivita v koncovce nakonec dopomohla k tomu, že dokázali obhájit. Argentinci mají v poslední době z Brazilců asi nějaký komplex, oni hrajou celý turnaj skvěle, ale proti Brazilcům za celý zápas nic kloudného nevymysleli.

Reagovat
Radin

Kdo že to je ten Messi,co nebyl v nejdůležitějším utkání vidět? xD

Reagovat
smazaný uživatel

Robinho byl na hřišti?

Reagovat
Radin

Baptista

Reagovat
smazaný uživatel

Nej hráč turnaje a nejlepší střelec turnaje.

Reagovat
Pharrell

JJ

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pharrell

FORZA BRAZIL!

Reagovat
HOST*

Argentinci opat potvrdili, ze ked ich kazdy favorizuje, tak z toho nic nie (aspon si myslim, ze v Argentine ludi tiez zaujima len titul). Darmo podla kadra najlepsi. Ked su favoritmi, mavaju hlavy v oblakoch.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele