Zůstáváme nohama na zemi, reaguje na vstup do sezony Ranieri

14.09.2015, 21:53
Aktuality
Leicester City měl fantastický závěr loňské sezony a ve výborných výkonech a výsledcích pokračuje rovněž v úvodu nového ligového ročníku. Pohodu v jeho týmu nenaboural ani odchod manažera Nigela Pearsona, jehož v průběhu léta nahradil Claudio Ranieri...

Leicester z dosavadních pěti odehraných zápasů vytěžil jedenáct bodů a v tabulce je druhý, lepší je pouze do této chvíle stoprocentní Manchester City. Poslední tři bodíky Lišky získaly včera proti Aston Ville.

"Byl to bláznivý zápas. Chci své hráče pochválit, ukázali dobrý charakter a fantastického ducha. Přesně takový přístup miluji. Po reprezentační přestávce pro nás bylo důležité začít výhrou, ve druhé půli jsme podali velmi dobrý výkon. O přestávce jsem hráčům říkal, že pokud budeme pokračovat ve výkonu z prvního poločasu, budeme to mít těžké. Byl to otevřený zápas a my mohli dát gól, ale bylo třeba ukázat charakter. Pro mě bylo strašně důležité, že hráči ukázali svou povahu. Můžete do toho dát vše a prohrát, skutečnou prohrou ovšem je, když to neuděláte. A nám se to podařilo," liboval si Ranieri.

Leicester v neděli odpoledne stál na prahu první letošní porážky a ještě dvacet minut před koncem prohrával 0:2. V 72. minutě ovšem vykřesal naději Ritchie De Laet, v závěrečné desetiminutovce se pak prosadili Jamie Vardy a Nathan Dyer.

"Po první brance se atmosféra na stadionu změnila a fanoušci nás fantasticky tlačili dopředu. Fanoušci mohou snít, ale my zůstáváme nohama na zemi. Víme, že Premier League je hodně proměnlivá. Musíme být i nadále koncentrovaní na cíl v podobě záchrany. Až pokud si zachráníme přežití, můžeme začít snít," nechal se dále slyšet italský kouč.

Autor: Tomáš Pavlík / goal.com

Komentáře (93)

Přidat komentář
Znalec

Na to jakej je vede amatér, jsou nahoře zaslouženě

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jsi znalec

Reagovat
Znalec

Děkuju moc, ale tohle vidí každej, stačí si vzpomenout na chelsea nebo řecko

Reagovat
smazaný uživatel

Oblíbené týmy Plzeň , Sparta to se jen tak nevidí

Reagovat
Znalec

Už jsem to tady vysvětloval. Dva nejlepší české týmy, které za nás nejlíp bojují v pohárové evropě.

Tyhle dva týmy by tady měl mít v oblíbených každý čech!

Reagovat
Hokaido

Reagovat
Znalec

Co je Fandil jsem Chelsea, když tam byl Petr Čech. Teďka přeju Arsenalu

Ty by sis to taky už měl změnit, když peťa přestoupil, dufám, že to napravíš.

Reagovat
Hokaido

aha, ty jsi troll

Reagovat
Znalec

mně jsou cizí kluby u řitě, jde mi o české hráče...

Reagovat
smazaný uživatel

Respekt

Reagovat
Znalec

Reagovat
Ferguson6

Očividne sú t u rite aj české kluby, keď fandíš všetkým

Reagovat
smazaný uživatel

AHa fandím nyní arsenalu protože tam přešel čech to je pravej fanoušek dámy a pánové (plastic fan)

Reagovat
Znalec

Technicky vzato nefandim arsenalu, ale třeba letos přeju nejvíc jim aby vyhráli LM a Premier League, protože pak by si ten úspěch připsali i Petr Čech, Rosa (z čehož může profitovat repre, protože peťa a rosa budou v dobrym rozpoložení před eurem...)

Zcela logický, myslim si....

Reagovat
Talker

U Chelsea myslíš to, že každou sezonu získal více bodů, než tu předchozí? Nebo to, že i bez financí (0 na přestupy) se dostal do LM? Nebo to, že připravil skvělý kádr pro Mourinha?

Reagovat
smazaný uživatel

Je to Znalec to nevidíš nebo co

Reagovat
Znalec

nice try

Reagovat
Kily

dneska už doba došla tak daleko, že se u Ranieriho bere jako neúspěch i povedené angažmá v Chelsea?

Reagovat
smazaný uživatel

Leo Beránek - Nová Doba

Reagovat
Talker

Tak propaganda ve prospěch Mourinha zapůsobila...

Reagovat
Counter

Reagovat
smazaný uživatel

A on byl uspesnej? Se stejnym tymem vyhral Mourek 3x v rade titul..

Reagovat
smazaný uživatel

Nemam na to ted cas, mozna jindy. Ja ho neberu jen z pohledu Chelsa, ale pro me je to neuspesnej kouc tim, ze trenoval ty nejlepsi kluby v ruznych ligach a nikdy nic velkyho nevyhral. Nikdy.

Reagovat
fantomas

Já ho taky nijak extra neuznávám, ale angažmá u CFC se mu dá k dobru přičíst docela v klidu. I když je to dost zjednodušený, tak tam pro Mourinha v podstatě odved veškerou černou práci.

Reagovat
smazaný uživatel

Do toho se poustet nechci, hadek na tohle tema tu bylo uz milion, mezi mnou a Talkersem, ale i jinyma. Nema to smysl, radsi to neresit. Nemel jsem na Kilyho reagovat.

Reagovat
Kily

tyhle hádky mají vždycky jednoho společného jmenovatele v tom, že všichni ti, kteří se jakože fundovaně snaží hodnotit Ranieriho působení v Chelsea jako neúspěšné, tehdy Chelsea ještě nesledovali a soudí jen podle toho, že Mourinho tam pak vyhrával trofeje. Podle nich měli ti dva stejné podmínky a v názoru je utvrzuje to, jak po odchodu z Londýna dopadl Ranieri

Reagovat
j_mrazik

Klasická neznalost. V tomhle je mi Ranieriho vcelku líto, on pro Chelsea udělal opravdu hodně, jenom neměl takové jméno pro Abramoviče.

Reagovat
Mada

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

Snad ta evropa vyjde či místo arsenalu 4.místo bych jim i povolil

Reagovat
Talker

Jeho nejde nemít rád Výbornej kouč

Reagovat
Paddy

Reagovat
Whitemedia

ani ne

Reagovat
Talker

Proč?

Reagovat
Counter

Navíc je to sympaťák, který nevyhledává konflikty.

Reagovat
Talker

V tomhle je super.

Je škoda, že se už nedostal do žádného velkého klubu v době, kdy se dostával na výsluní, ale naopak když byl ve sračkách...

Juve po návratu z 2. ligy, Inter bez financí s přestárlým kádrem a v Monacu ho vykopli za 2 místo s 80 body s nováčkem v lize za suverénním PSG...

Reagovat
Counter

jj, zvláště to Monako byla úchvatná připomínka CFC Bohužel asi nabral takovouhle nálepku a kluby se k němu podle toho chovají.

Reagovat
Talker

Tak on to má furt to samý...

Dostal Juve, dotáhl ho hned o ligu nahoru, hned na 3. místo, následující sezonu na 2. a dostal padáka.

Pak šel do ASR, o 2 body nevyhrál ligu, dostal se do finále poháru, tam prohrál, byl vyhozen.

Šel do Monaka, k týmu, který byl ve středu 2. ligy, okamžitě je dostal do 1. ligy s pohodlným náskokem, udělal z nich suverénního vícemistra... A konec.

Když se přidá CFC, tak 4. skončil hodně dobře těsně před svojim vykopnutím. Fakt by mě zajímalo, jak by alespon v jednom angažmá dopadl, kdyby dostal ještě rok - minimálně s tím ASR ten titul daší rok mohl dát, když šel Inter naprosto do hajzlu. A s CFC vlastně taky, to zrovna odpadl Arsenal.

Reagovat
Kily

Juve dostal zpátky do Serie A Deschamps

Reagovat
Talker

No jo vlastně. On tam strávil jen 2 roky, teď jsem si to našel. Už se mi to plete.

Reagovat
Alberto Aquilani

Hlavne stým ASR sa pleteš.... on dostal ďalšiu sezónu, ale v nej bol asi po cca polovici vyhodený, kedy bol približne na 6.-7. mieste. Celé to vyvrcholilo zápasom v Janove, kde sme viedli 3:0 a prehrali 3:4, potom ho vyhodili a prišiel Montella.

Reagovat
smazaný uživatel

tak pak je to rozhodnutí trénovat Leicester docela logické.. Tam ho za 3. místo nevyhodí

Reagovat
Pundzi

Každú sezónu sa na začiatku drží nejaký team na špici tabuľky ale trvá to tak cca maximálne do 15. kola.

Reagovat
Pundzi

Myslel som samozrejme, že sa na špici drží team, ktorého by tam málokto čakal.

Reagovat
smazaný uživatel

tak ono každej ví , že Lm to asi nebude , ale za EL mohou zabojovat spurs nemaj kádr max tak chelsea když se vzchopí či liverpool

Reagovat
Swarley

to sice jo, ale pěkně se na to dívá

Reagovat
smazaný uživatel

tak pěkně se dívá na zlín a stejnak tipuji , že skončí jako baník minulou sezonu , že pak budou padat dolů jako rubl

Reagovat
Swarley

však jo, klidně zapadnou zpět někde do středu tabulky, ale rozhodně v současnosti nejen fanoušky svého klubu baví...i na Swansea se parádně dívá a jen záleží na tom, jak dlouho to udrží...jak píše Talker, Sotonu nějakou dobu dozadu taky nikdo nevěřil, vyšvihl se nahoru a už to pouštět nechtěl, tak uvidíme...

Reagovat
Talker

Tak je téměř jisté, že v první čtyřce neskončí. Hodně pravděpodobně i mimo první sedmičku. Ale i kdyby si udrželi pozici v TOP6 do jara, tak by to od nich bylo naprosto parádní.

Reagovat
Hokaido

pro ně by byl celkem úspěch i top10 na konci

Reagovat
Talker

Soton se loni držel do 26. kola v první čtyřce mimochodem...

Reagovat
stas87

Mal by som dve otazky..

1,Ako sa zatial javi Okazaki v utoku Leicesteru?Zapadol do systemu a je jeho prinos vidiet?

2,Co obrana Watfordu pod Prödlom?Funguje ci sam Prödl hra zatial zle?

Reagovat
Mastný Chobot

čo som videl Okazakiho, tak nič moc. Skôr nič než moc.

Reagovat
stas87

Vdaka. Myslis ze mu trener da cas a doveru?

Reagovat
Mastný Chobot

to sa asi pýtaš zlého, niekto ti určite odpovie, ja sa sústredím len na Arsenal. Ostatných sledujem len okrajovo a neviem, čo čakať od Ranieriho. Ale tak zatiaľ im to funguje a Okazaki hráva dosť, takže nevidím dôvod niečo meniť.

Reagovat
Counter

Okazaki zatím nic extra, ale dostává šance (zatím je jasně upřednostňovaný před Ulloou s Kramarićem) a věřím, že se postupně prosadí.

Reagovat
stas87

A hrava na hrote?To je pre neho zivotne dolezite,ak by mal byt upratany niekam na kraj,tak je tretinovy.V FSV bol jediny utocnik a to mu sedelo,tu ma asi partaka,ze?

Reagovat
Counter

jj, hraje a na křídlo ho Ranieri stavět asi ani nebude, protože tam má dostatek jiných variant. Naposledy hrál na hrotu s Vardym a do druhého poločasu to Ranieri změnil na jednoho útočníka (Vardyho) a nasazením Dyera na křídlo místo Okazakiho. Ale je možné, že bude nastupovat v základu, i kdyby se hrálo na toho jednoho hroťáka, Vardy může hrát i z kraje (byť zatím mu to teda jasně svědčí víc v tom útoku).

Reagovat
stas87

A ten Prödl?Viem ze posobi ako kopyto ale ak mu to sadne a nabere sebavedomie,tak je dost platny.Jedno jaro v BL patril do TOP trojky stoperov a to neprehanam.

Reagovat
Counter

Tak to vůbec netuším, Watford jsem neviděl ani jednou. Ale výsledkově jim ta obrana zatím šlape, takže podle toho nemůže hrát nijak zvlášť zle.

Reagovat
Hokaido

to já mu zas nevěřím. Už příště podle mě nastoupí Ulloa.

Reagovat
Hokaido

Mě se osobně líbí snad nejmín z hráčů ze základu. Kromě toho zápasu v Upton parku nic moc. Ani moc nechápu, proč zatím vůbec nedostal šanci mladší a perspektivnější Kramrarič, kterej by na to podle lonska mohl mít.

Čekám, že ho někdo ze základu brzo vytlačí.

Reagovat
Talker

OT: Omlouvám se, ale hodím to i sem, přece jen, v článku o Mourinhovi to zapadlo a brzo zmizí z první stránky...

Kritika směrem Mourinha od fanouška CFC... Celkem pěkně sepsané

http://weaintgotnohistory.sbnation.com/features/2015/9/14/4370904/everton-vs-chelsea-talking-points-analysis

Vypíchl bych několik bodů:

Has any Chelsea player ever looked so incapable out of possession yet so capable of playing a killer pass to win a match? Kevin De Bruyne, Juan Mata et al. all felt the Mourinho wrath for this perceived lack of well roundedness. Yet, surprisingly, Cesc Fàbregas remains a permanent fixture on a weekly basis despite not registering a single touch of note all season.

Mata a Kevin nebyli dostatečně schopní do defenzivy, ale Fabregas vypadá stejně tragicky či hůře a stejně hraje.

We are not technical enough to pass around teams and keep the ball or physical enough to smash them to pieces. Stuck in this purgatorial halfway house between the attacking play of last season and the rigidity with which we finished last season is leading nowhere.

Když si vezmeme, že jsme si pořídili 2 lepší hráče, než jsme měli předtím, tak to zní celkem zajímavě, že nepůsobí v žádném ohledu lépe, než kterákoliv záloha za polovinu peněz (a většinou s menším platem dohromady, než má Matič samotný, natož Cesc).

What, exactly, has Loïc Rémy done? This was a chap who scored so many important goals from the bench last season: a striker who had one of the best goals-to-minutes ratios in world football. Yet, he is seemingly now our third choice striker?

Přesně proto jsem nechtěl Falcaa. Měli jsme výbornou dvojku, která dávala goly, předváděla výborné výkony... A letos se nepodíval (vyjma COC) na hřiště.

Mourinho seems unable or perhaps unwilling to deviate from his standard 4231. He is continually playing a system that increasingly has been figured out, exposed and places square pegs in round holes. Cesc Fàbregas has been found out as a holding midfielder. Branislav Ivanović has been exploited as a right back. With Eden Hazard hideously out of shape and Diego Costa more likely to fight someone than score, we are unlikely to see a turn of fortune if we continue to persist.

Mourinho odmítá odstoupit od zavedeného systému a změnit ho. Nebo alespoň vystřídat hráče. Nebo cokoliv jiného.

Mourinho is the undoubted centre of much of this tension. You can tangibly see his comments about the squad dripping in barbs thinly aimed at the board. His treatment of both Eva Carneiro and Jon Fearn (you know, the male doctor...) has led to a string of articles about discontent. Whispers concerning John Terry and Mourinho falling out again... Mourinho and Costa... Mourinho and his untouchables... Mourinho and the media... Mourinho and the referees etc.

Když se daří, tak Mourinho bere tlak na sebe. Dává hráčům klid. Ale když se nedaří, tak strhává ještě více pozornosti na svůj klub. Místo, aby řekl, že jsme hráli špatně a nezasloužili si body, tak brečí. A ve chvíli, kdy se nedaří, tak tohle očividně moc nepomáhá.

Reagovat
smazaný uživatel

Mně by tahle současná příšerná situace ani tak nevadila, kdybych věděl, že s tím Mourinho (co se týče sestavy, změny hráčů..) něco udělá. Ale nejhorší je ten fakt, že s tím absolutně NIC nedělá. Neustále staví ty stejné hráče, i když jsou absolutně mimo formu. Ty chyby které ve hře předvádíme jsou tak očividné, že absolutně nechápu, jak takovej "stratég" jako José s tím nic nedělá. Jeho arogance mi přijde jako ta nehorší věc v týhle situaci...

Reagovat
smazaný uživatel

Moc mu to přeju, návrat ztraceného otce do PL

Reagovat
Counter

Líbilo se mi, jak hned po zápase říkal, že už chybí jen 29 bodů Jen tak dál, zajistit záchranu co nejdřív, ať je klid.

Teďka proti Ville měl na obratu ostatně velký podíl i Ranieri svými střídáními, zatím se mu fakt parádně daří držet Foxes na vlně z minulé sezony.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale jo, je vcelku sympatický vidět Leicester tam, kde jsem čekal Chelsea a Chelsea tam, kde jsem čekal Leicester.

Reagovat
Counter

Reagovat
Wat

Vážně jsi čekal Leicester tak nízko, jo?

Reagovat
bbbauch

Před sezonou tady byli většinou tipovani na jasnej sestup

Reagovat
smazaný uživatel

Já je vážně tipoval na 15. místo a níž, ale zatím překvapují...snad jim to vydrží.

Reagovat
Counter

Na tohle se zeptej redaktorů PL sekce

Reagovat
bbbauch

50 pro Martiala v základu, ať se ukáže, horší než rooney nebo květák nebude

Reagovat
smazaný uživatel

květák má výhody... Rooney je kopyto

Reagovat
smazaný uživatel

*80 za Martiala

Reagovat
bbbauch

Jojo, a když z nej náhodou bude hvězda, Wenger vydá prohlášeni jak blízko byl jeho přestupu.

Reagovat
smazaný uživatel

Jen doufat, aby nenapodobili Aston Villu před rokem, která měla ze začátku taky hodně bodů.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Vôbec som Ranierimu neveril, ale oni fakt hrajú fantasticky. Top 10 ich dúfam neminie.

Reagovat
Counter

No tak to pochybuju, tahle fazona jim nevydrží věčně a pořád to není v porovnání se Swans nebo Saints klub na tak pevných základech. Kdyby se hodně zadařilo, tak to vidím na desáté místo max.

Reagovat
smazaný uživatel

Súhlasím, to bolo len také osobné prianie. Čakám hneď na Stoke teraz prehru.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty základy myslíš při porovnávání aktuálního stavu, nebo v době, kdy se ty kluby transformovaly z nováčků do lepšího průměru ligy? Pač podle mě mají teda Foxes lepší předpoklady než Swans před pár rokama.

Reagovat
smazaný uživatel

To je tiež pravda.

Reagovat
Counter

Myslel jsem aktuální stav, ale podle mě nemaj ani lepší předpoklady než Swans zpřed pár let. Swans ve své druhé sezoně v PL zrovná zářili s rukou u ucha (Michu) a k devátému místu v lize přidali i titul CC.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak právě wannabe Toni je pro mě znakem těch chatrnějších základů, protože krom něho tam na góly druhý útočník moc nebyl, Graham byl v té sezóně jedno velké zklamání. Už jenom tam se zdají být současní Foxes lépe zásobeni. Záloha tak nastejno a obrana taky stejně chatrná (hlavně nedostatkem alternativ). A pak všechny ty nefotbalové záležitosti jako zázemí, stadion, historie, juniorka...majitel .

Reagovat
j_mrazik

Reagovat
Counter

Uvidíme s postupem sezony, já Foxes na top10 fakt nevěřím.

Reagovat
smazaný uživatel

Mahrez kvalitný hráč. V januári - únoru ževraj do Barcelony ako náhrada za Pedra

Reagovat
smazaný uživatel

proč máš jeden měsíc ve slovenštině a druhý v češtině?

Reagovat
smazaný uživatel

Mám hodně kamarádů že Slovenska hodně z nich co tu žije mluví takhle československy

Reagovat
smazaný uživatel

klasika dokud do PL nepřijde Ital nebo Holanďan, tak se hraje tužka,co nestačí ani na ruskou ligu

Reagovat
M11

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele