Ztrápený útočník Kießling: V úvahu připadá i brzký konec kariéry

03.08.2016, 10:03
Aktuality
Stefan Kießling sice zrovna letos v dubnu podepsal s Leverkusenem nový kontrakt do léta 2018, v čerstvém rozhovoru pro regionální list Rheinische Post nicméně připustil, že by délku smlouvy dodržet nemusel. Na vině by potom byly přetrvávající problémy s kyčlí...

"Mohlo by se to stát (že skončím)," povzdychl si 32letý útočník. "Pokud bolest zesílí a já si uvědomím, že bych musel vynechávat příliš často, pak k sobě musím být upřímný a přiznat si, že to dál nemá smysl."

Očividně frustrovaný Kießling s problematickým bokem bojuje od únorového duelu s lisabonským Sportingem v Evropské lize. Přesto následkem zranění vynechal jen tři ligová kola a ročník završil alespoň jako občasný člen základu.

Trable nicméně neodeznívají a někdejší nejlepší bundesligový střelec (2012/13) kvůli nim aktuálně trénuje stranou týmu.

"Naděje se nevzdávám, zvlášť ne teď, když vidím nějaký progres. Dělám vše pro to, abych se ujistil, že má kariéra nedojde hloupého konce," dodal doufající forvard, jenž by rád stihl výkop ligové sezony. Ta pro něho bude už tou jedenáctou v Bayeru, přičemž v uplynulém ročníku zaznamenal nejmenší počet ligových branek (pět) za celou dobu v Leverkusenu.

Bronzový medailista z mistrovství světa 2010 má mimochodem jednu zvláštní motivaci pokračovat: pouhé dva soutěžní starty ho totiž dělí od vyrovnání rekordu Thomase Hörstera v počtu odehraných zápasů v dresu západoněmeckého celku (404). Zcela nereálnou metou není ani vstřelení 25 branek a dotažení Ulfa Kirstena (182).

Autor: Tomáš Daníček / espnfc.com

Komentáře (44)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Byla by to škoda, dobrý útočník to je. Góly dává spolehlivě

Reagovat
smazaný uživatel

Skvelý útočník. Bola by škoda keby že skončí,góly vie furt dávať.

Reagovat
smazaný uživatel

Skoda ze se nemaj s Jogim radi, pri zraneni Gomeze by se na ME hodil

Reagovat
Rudnevs

Prečo ho vlastne Jogi nechce?

Reagovat
Zark

nevoní mu

Reagovat
Rudnevs

Strašne vtipné.

Reagovat
smazaný uživatel

Smer oáza bezpečia a stability tam hraje aj plno Slovaču.

Reagovat
Rudnevs

Mrzí ma, že odchádza. Nehral zle.

Reagovat
smazaný uživatel

Inak keď som sa dotkol Slovákov čo chodia hrať Turecka: ja neviem aký máš ty na to názor, ja tomu nechápem - to tam až tak dobre platia ako napr. v Katare alebo v Emirátoch? Ono ešte pár rokov by sa to dalo ale práve v aktuálnej dobe (a nie že Slovač) tam odchádzajú hrať a pritom čo sa týka bezpečnosti tragédia, poznám ľudí čo by radi tam šli dovolenkovať no radšej zvolili Chorvátsko a pod.,lebo sa boja. Nerozumiem čo ich tam láka, asi to budú prachy. Pravda, že fans v Istanbule sú úžasný, videl som pár zápasov Galatasaray - Fenerbahce v TV a poviem ti... peklo na zemi.

No teraz nazad k hráčom čo tam odchádzajú hrať - ja by som tam minimálne teraz nešiel a to hneď my platia miliardu za týždeň. fakt skôr asi tá Čína

Reagovat
smazaný uživatel

Hodnotíš tu niečo, o čom vieš veľké hovno.

Tak ti to aspoň trošku načrtnem. Áno, platia tam veľmi dobre. Daň z príjmu je tam veľmi nízka v porovnaní so štátmi západnej Európy, to znamená, že väčšina z hrubého platu im aj zostane. Ak futbalista zarobí v Nemecku, Anglicku, Španielsku či inde 100 000 týždenne, tak mu po zdanení zostane len niečo vyše 50 000. V Turecku ak zarobí 100, tak mu zostane 90.

Druhá vec- tí hráči, ktorí tam chodia, na lepšie ligy nemajú, alebo by tam hrali len podradnú rolu za malé peniaze, preto radšej idú do Turecka za slušný plat a pohodový život. Osobne poznám jedného nášho hráča, ktorý tam niekoľko rokov pôsobil a nemenil by.

Čo sa týka tej bezpečnostnej otázky- tak čo sa tam kedy nejakému športovcovi stalo? Riziko je podobné ako všade v Európe, to už kľudne mohol niečo schytať aj hráč Bayernu nedávno...

Zázemie tam majú kluby výborné, hráči majú vysoký štandard, ktorý im často nevedia zabezpečiť ani západoeurópske kluby. Prečo by sa mali futbalisti Turecku vyhýbať, keď tam nachádzajú parádne podmienky? Veď sa tam nesťahujú do konca života, ale na pár rokov, ktoré ich zabezpečia po zvyšok života...

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně někdo rozumný, přesně jak píše Davor27, navíc, sportovci žijí v úplně jiném světě, než obyčejní turci, bezpečnost je pro ně zajištěna opravdu velice dobře. Navíc, ať se děje cokoliv, Turecko stále není žádný 3. svět a například v porovnání s Ruskem bych šel hrát daleko radši do Turecka, než do nějakého Rostova apod...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je jasné, že stále lepšie ako Rusko a Ukrajina.

Reagovat
Rudnevs

súhlasím, Turecko nie je zlá destinácia. Myslím si ale, že BL alebo MLS sú lepšie ligy.

Reagovat
smazaný uživatel

O tom žádná, u MLS bych si s úrovní ligy tak optimisticky netroufal porovnávat, ale životní úroveň samozřejmě z jiné galaxie...ale ty daně...

Reagovat
Rudnevs

Aj tá liga je moc fajn a zaujímavá, ja to pozerávam a je to super.

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to som samozrejme nevedel. Moc vďaka za objasnenie. Pravda je že je to s tou bezpečnosťou moc nafukované...

Reagovat
Rudnevs

V Turecku je to ale futbalovo lepšie ako Čína atď. Platovo je to tam navyše tiež dosť luxusné. A čo sa týka bezpečnosti, tak médiá to nafukujú, nie je to tak zlé.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky mám problémy s kyčlí. Da se s tím hrát normálně, akorát to občas zabolí, ale tak na 10 sekund, než to rozhejbeš. Tak zase nebreč Štefko

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kylo ren

Reagovat
Liquid

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Didier Drogba

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Pospovič

On je už tak starý? Jsem myslel, že má kolem 27

Reagovat
Rudnevs

OT: Pozrite si Tweet používateľa @bundesliga_de: https://twitter.com/bundesliga_de/status/760762385707642880?s=09

Paráda, hneď si to idem nainštalovať.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rudnevs

To ale nie je vo forme aplikácie.

Reagovat
Rišty

jo, tak to ti chlape nepřeju, nepředstavitelné bolesti, ve 33 jsem musel skončit s fotbalem a dnes už běhám s keramickou, kdo nezažil, neví...

Reagovat
Rudnevs

• Galvez oficiálne v Eibare, čiastka 1,5 milióna

• Stark na hosťovanie do FSV Frankfurt, Garics išiel do Talianska na rehabilitácie

• Michael Gsurning podpísal Unionu

Reagovat
Rudnevs

+ Tobias Werner prestúpil do VfB Stuttgart, Luhukay získal už svojho druhého bývalého hráča.

https://twitter.com/VfB/status/760834125418885120?s=09

Reagovat
db18

Ve VfB to začíná být podle osobností slušně nesympatická slezina (i když mam Tobiho celkem rád)

Reagovat
Rudnevs

Kto Ti vadí? A inak si mal pravdu, keď si písal, že Luhukay si tam pokúpi bývalých zverencov.

Reagovat
db18

Hlavně Großkotz... ještě že už je aspoň pryč Harnik...

Reagovat
Rudnevs

Hm, taký divný a extravagantný hráč. Už dlhšiu dobu hrá zle, ale VfB je pre neho akurát.

Reagovat
db18

Yannick nebo Niklas?

Reagovat
db18

...vlastně asi Yannick, když je to v jednom s Garicsem

Reagovat
Rudnevs

Jj, jasné že Yannick. To by tak bolo aby Niklas išiel do 3. Ligy.

Reagovat
stas87

Morioka do SGD? To by mohlo klapnut, on je co sa tyka kontroly lopty a tvorivosti najlepsi hrac Slasku. Proti Legii snad nestratil loptu, situacie riesil velmi dobre. Jedinym minusom je asi to, ze on zo subojov odpadne, skratka ich neustoji. Tak snad to klapne.

Reagovat
smazaný uživatel

I Matěj Vydra je lepší útočník

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele